İSTANBUL TİMES HABER/ Kadir KARAKA

Dev derbi öncesi nefesler tutuldu! Fenerbahçe ve Beşiktaş 344. randevularına çıkarken iki takım içinde tek hedef 3 puan... Geçtiğimiz hafta Alanyaspor' u 4-1 yenen Fenerbahçe Beşiktaş' ıda devirerek bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazanmanın hesaplarını yapıyor. Beşiktaş ise Kadıköy'deki son galibiyetini 17 Nisan 2005'te Kadıköy' de Pancu' nun kaleye geçetiği efsanevi maçta almıştı.

4 galibiyet, 4 beraberlik
Sarı-lacivertli ekip oynadığı son 8 derbi karşılaşmasını kaybetmezken son olarak 27 Eylül  20015'te Beşiktaş' a 3-2 yenilmiş, daha sonraki 8 derbi de ise 4 galibiyet ve 4 beraberlik alarak yenilmemişti.  Fenerbahçe 8 maçta toplam 8 gol atarken 2 gol yedı ve 6 maçta kalesini gole kapattı.

Adriano yok
Beşiktaş ligde 5 hafta sonunda aldığı 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile 13 puanda, aynı puandaki Galatasary ile liderliği paylaşırken,  derbi öncesi Adriano' nun  derbide oynaması beklenmiyor.Geçtiğimiz hafta Konyaspor karşısında 40. dakikada sakatlanan Adriano' nun yerine Necip Uysal' ın görev yapması beklenirken, Gökhan Gönül ve Gökhan Töre dışında bir eksikde bulunmuyor. 

Derbi saat kaçta? Hangi kanalda?
Dev derbi saat 19.00' da Ülker Stadı' nda oynanacak. Being Sport ekranlarında canlı yayınlanacak maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Editör: TE Bilisim