Karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların vuruşuyla başladı.

3. dakika: 
Fenerbahçe'nin sağ kanattan geliştirdiği atakta Şener ile Bruma'nın mücadelesinde Şener yerde kaldı. Hakem devam kararı verince Şener itiraf etti ancak hakemin kararı değişmedi.

6. dakika: Alper'in güzel pasında Sow savunmanın arkasına sarkmayı başardı. Sow sol taraftan ceza sahası içinde bulunan Volkan'a ortasını yaptı. Volkan topu kontrol edemeyince Hakan Balta topa son anda müdahele etti ve kornere gönderdi.

9. dakika: 
Galatasaray atağında Bruma sol taraftan hızla ceza sahası çizgisine yöneldi ve şutunu çekti. Volkan Demirel topu rahatça kontrol etti.

16. dakika: Tolga Ciğerci ile Volkan Şen arasındaki mücadelede Volkan yerde kaldı. Maçın hakemi 
Fenerbahçe lehine düdüğünü çaldı. Ancak Sinan Gümüş yeterli mesafeye açılmadığı için Çakır tarafından uyarılan Sinan Gümüş, daha sonra Cüneyt Çakır'ın elini itince sarı kart gördü.

23. dakika: Robin van Persie, Bruma'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart gördü.
Josef'in güzel ara pasında Alper sağ kanattan hızla ceza sahası içine girerken Carole tarafından düşürüldü. Carole bu faulü sonrasında sarı kart gördü. Fenerbahçe tehlikeli noktadan serbest vuruş kullanacak.

31. dakika: Robin van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta top Muslera'nın kontrolünde dışarıya gitti.
42. dakika: Fenerbahçe hızlı atağında Tolga Ciğerci, Alper'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
43. dakika: Hakan Balta ile Josef de Souza arasında yaşanan gerginliğin ardından Cüneyt Çakır iki oyuncuyu yanına çağırdı ve sözlü uyarıda bulundu.

45. dakika: ROBIN VAN PERSIE SAHNEDE... ALPER'İN PASINDA ŞENER SAĞ KANATTAN SON ÇİZGİYE İNERKEN CEZA SAHASI İÇİNDE BULUNAN VAN PERSIE'YE YERDEN PASINI ATTI. HOLLANDALI GOLCÜ SAĞ AYAĞIYLA DÜZGÜN BİR VURUŞ YAPARAK MUSLERA'NIN ÜSTÜNDEN TOPU AĞLARA GÖNDERDİ: 1-0

45. dakika: İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
46. dakika: İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başladı. 
Galatasaray'da Sinan Gümüş'ün yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu.
47. dakika: Volkan Şen'in ceza sahası yayı üstünde çektiği şut Sabri'ye çarptı ve kornere gitti.
48. dakika: Alper'in kullandığı köşe vuruşunda Josef'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.
54. dakika: Josef'in uzun kullandığı serbest vuruşta Volkan Şen sol kanatta topla buluştu. Son çizgiye inen Volkan ortasını yaptı ancak Muslera için kolay bir top oldu.
56. dakika: Bruma sol kanattan pasını Tolga'ya verdi. Tolga ceza sahasına yaklaşırken çaprazdan şutunu çekti. Ancak top farklı şekilde auta gitti.
63. dakika: Volkan Şen'e atılan uzun pasta Sabri ile Volkan topa koştular. Sabri topa Volkan'dan önce müdahele etti ancak daha sonra Volkan hakeme şiddetli bir şekilde Sabri'nin topu elle aldığını belirtti. Ancak hakem devam kararı verdi.

65. dakika: Alper'in ara pasında van Persie son çizgiye inerken topu son anda içeriye çevirdi. Ancak ofsayt bayrağı kalktı.
66. dakika: Galatasaray'da 
Sneijder'in yerine oyuna Podolski dahil oldu.

68. dakika: Alper'in kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz, Skrtel ve Eren Derdiyok aynı topa yükseldi. Serdar Aziz'in darbesiyle yerde kalan Eren Derdiyok içi sağlık ekipleri sahaya girdi.

69. dakika: Tedavisi yapılan Eren Derdiyok'un oyuna devam edemeyeceği belirtildi.
71. dakika: Galatasaray'da Eren Derdiyok'un yerine Cavanda oyuna dahil oldu.
72. dakika: Galatasaray'da Cavanda oyuna girdikten 1 dakika sonra Fenerbahçe yarı alanında Hasan Ali Kaldırım'ı arkadan çektiği için sarı kart gördü.
73. dakika: Alper Potuk orta sahada De Jong'un yaptığı faul sonrasında yerde kaldı. Hollandalı futbolcu bu faulü sonrasında sarı kart gördü.
74. dakika: Alper'in tedavisi yapılırken Hasan Ali Kaldırım, Advocaat'ın kulübeden verdiği taktik kağıdını arkadaşlarına verdi.

76. dakika: Serdar Aziz'in ceza sahası içinde Josef de Souza'yı çektiği için hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Fenerbahçe penaltı kullanacak. Serdar Aziz yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
78. dakika: ROBIN VAN PERSIE YİNE SAHNEDE...

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, Neustadter, Josef, Van Persie, Volkan Şen, Alper, Sow
Galatasaray: Muslera, Sabri, Serdar Aziz, Hakan, Carole, Tolga, de Jong, Sinan, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok.

MEHMET TOPAL, LENS VE OZAN TUFAN DERBİDE YOK
Fenerbahçe 
derbi mücadeleye Mehmet Topal, Lens ve Ozan Tufan'dan yoksun çıktı. Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Akhisar Belediyespor maçında gördüğü sarı kart sonuncunda cezalı duruma düşen Mehmet Topal, Hollanda Milli Takımı'nın Belçika ile geçen hafta oynadığı maçta sakatlanan Lens ve sarı-lacivertli ekibin genç oyuncularından Ozan Tufan, sakatlığını tam olarak atlatamadığı için görev alamayan isimler oldu. 

CHAHECHOUHE YEDEK, SOW VE NEUSTADER İLK 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Faslı oyuncu Aatif Chahechouhe'yu 2 hafta sonra yedek soyundu. Sarı-lacivertli ekipte Sow 4, Neustader ise 7 maç sonra 
Spor Toto Süper Lig'de ilk 11'de forma şansı buldu. Ligin 6'ncı haftasında Osmanlıspor ile oynanan maçta ilk 11'de görev alan Sow, Lens'in sakatlığından dolayı forma buldu. Neustader ise en son ligin 3'üncü haftasında oynanan Bursaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Neustader, Mehmet Topal'ın cezalı olmasından dolayı ilk 11'e dahil edildi.

Editör: TE Bilisim