İstanbul Engelli Yıldızlar Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2013 yılında sponsorluk için Elig Avukatlar Bürosu ile anlaşmıştı.Bu sponsorluk takımla beraber büyük başarılara imza attı ve Yıldızlar Takımı Süper Lig'e yükseldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Sponsorluk anlaşmasıyla takımın kaderi değişti,ilk önce alt sıralardan kurtuldu sonra ise beklenen oldu.Bu büyük başarıda takımın iki bayan yıldızı Asiye Emecu ve Selin Şahin’in önemli bir katkısı var. Böylece ELİG Avukatlık Bürosu kadrosuna aldığı bayan sporcuların ne kadar başarılı olabildiğini de göstermiş oldu.

ELİG Ortak Avukat Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Gönenç Gürkaynak: “Engelli kardeşlerimiz zoru başarıyor. Biz de başarı duvarına bir tuğla koyarak bu kardeşlerimize destek olduk.Birlikte ele ele verip şampiyonluğa uzandık. Bu tarz oluşumun içinde olmaktan da gurur ve mutluluk duyduk. Fazla söze gerek yok.” diye konuştu.
Kulübün bu kadar yükselmesini sağlayan kişilerin başında ise Başkan Murat Kemal Yüksel geliyor. Ancak Başkan devletin katkısının yok denecek kadar az olmasından dolayı biraz dertli. Engelli basketbolda tahmin edileceği gibi malzeme oldukça önemli sandalyelerin son derece iyi olması gerekir ki mücadele edilebilsin. Her sporcuya özel sandalye olması gerekir ki bu da oldukça masraflı bir durum.Devletin desteği de olmayınca işler epey zorlaşmış gözüküyor. İşte bu noktada sponsorluk olayı çok önemli bir boyut kazanıyor. ELİG Avukatlık Bürosu bu takıma sponsor oluyor ve öyle bir iyi geliyor ki... Her sporcuya özel sandalye yapılıyor,manevi destek veriliyor ve güzel işler yapılıyor sonu ise mutlu bitiyor.

İstekli yöneticiler,azimli sporcular ve maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ELİG Avukatlık Bürosu... Başarıya giden yolda bunlar birleşince işte ELİG Avukatlık Engelli Yıldızlar Takımı Süper Lig'e yükseliyor ve durulacak gibi de gözükmüyor.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim