Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde Bahri Havadır, Galatasaray'daki "Cemal Nalga" skandalını ve Yiğit Şardan'ın istifasını değerlendirirken, Adnan Polat'ın konu hakkındaki görüşlerine de köşesinde yer verdi... Polat'ın sözleri yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne serer gibiydi... 

Bahri Havadır'ın "Sağ kolunu kaybetti" başlıklı yazısında "Olayı bir daha anlatmaya gerek yok. Sağır sultan bile duydu artık Cemal Nalga skandalını. Kimse savunamaz bunu. Savunan da yok zaten. Yalnız maksatlarını anlayabilmiş değilim.

Be hey kardeşim! Bunu yaparak elinize ne geçti? Kazansan ne olur, kaybetsen ne olur?

Ahlaksızlık, sahtekarlık yaparak Ali Sami Yen ve arkadaşlarının kemiklerini sızlatmak, milyonlarca Galatasaraylıyı insan içine çıkamaz hale getirmek ne kazandırdı size?
" diye sitem ederken Adnan Polat'ın işinin hiçte kolay olmadığını yazdı...

ÖNEMLİ PROJELERİN ADAMI GİTTİ

Başkan Polat büyük işlere imza atan sağ kolunu kaybetti diyen Havadır "Şimdi Başkan Adnan Polat'ın işi çok daha zor. Çünkü sağ kolunu kaybetti. Yiğit Şardan, elini her taşın altına sokan, önemli projelere imza atan isimdi.
- Türk Telekom Arena Stadı... - Galatasaray TV... - Galatasaray Mobil... - Galatasaray Bilyoner... - Galatasaray cep TV.. - Galatasaray Card... - Galatasaray Bonus Card... Hepsinin arkasında o vardı. Artık yok.
" diyer Şardan'ın başarılı icraatlarını sıraladı..

MUHALİFLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

Şandar'ın gidişi muhaliflerin ekmeğine yağ sürdü diyen Bahadır, görüşlerini şöyle dile getirdi: "Başkan dahil 14 yönetici istifasını geri almasını istedi ama o onurlu davranışını devam ettirip sözünden dönmedi. Çok kararlı çünkü. Bu iş muhaliflerin ekmeğine de yağ sürdü şimdi. Nasıl da sırıtıyorlar ellerini ovuştura ovuştura... Başkan Polat'ın 2010'da yapılacak kongrede önünü kesmek istiyorlardı ya yapılanları kıskanarak... Şimdi ağızları kulaklarında. Olayın patladığı gün, ayın 18'inde... Olay ilk patladığında inanamaz buna Yiğit Şardan... Adnan Polat'a, 'Bu gerçek olamaz. Komplodur bu' der ama sonuç bir sahtekarlıktır...

Şardan, 'Peki benim neden haberim olmadı' derken, aynı günün gecesi Başkan Polat, basketbol şubesindeki beş profesyonelin biletini kesmiştir bile. Kesti ama o geceden sonra gözlerine uyku girmiyor; kendisi söyledi.

BU UTANÇLA İNSAN İÇİNE NASIL ÇIKARIM

Bahri Havadır, telefonla görüştüğü Adnan Polat'ın ruh halini yazdı... Başkan çok sıkıntılıydı işte Adnan Polat'ın sözleri: "Telefonla konuştum Adnan Polat'la... Sesi soğuktu: 'Böyle ucuz işler, sahtekarlıklar benim olduğum yerde nasıl olur? Galatasaray'da nasıl olur? Benim ya da Yigit'in ya da bir başka yönetici arkadaşımızın haberi olsa buna izin verir miydik? Bu utançla nasıl çıkarım insan içine, nasıl bakarım yüzlerine?'

Şimdi ne olacak? Bana göre Şardan'ın projeleri devam ettirmesi için dönmesi gerektiğine inanıyorum. Bu lekeyi hiçbir şey temizleyemez... Ancak çıkıp ortaya 'Bu büyük bir yanlış. Basketbolda küme düşürün bizi' denilebilmeli. Belki bu ateş o zaman soğur biraz. Soğur da... Bu olayı kimse de unutmaz.

Editör: TE Bilisim