Spor To­to Sü­per Lig'de, Be­şik­taş dep­las­man­da kar­şı kar­şı­ya gel­di­ği Bur­sas­por’u maçın 86’ncı dakikada Olcay Şahan’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Geçtiğimiz hafta 1-1 biten Rize maçında da Beşiktaş’ın tek golünü atan Olçay böylece 2 haftada takımına 4 puan  kazandırmış  oldu.

7. DA­Kİ­KA: Ge­li­şen Bur­sas­por ata­ğın­da, or­ta sa­ha­dan Ozan Tu­fan'ın pa­sıy­la sol çar­praz­da top­la bu­lu­şan  Ba­kam­bu'nun önü­nü bo­şal­ta­rak yap­tı­ğı sert vu­ruş­ta me­şin yu­var­lak üst­ten au­ta çık­tı.

9. DA­Kİ­KA: Solda Jo­su­e'nin pa­sıy­la ha­re­ket­le­nen Ba­kam­bu'nun, ce­za sa­ha­sı­na gi­rer gir­mez vu­ru­şun­da top, yan­dan au­ta git­ti.

17. DA­Kİ­KA: Sol ka­nat­ta  top­la bu­lu­şan Ba­kam­bu'nun ce­za sa­ha­sı­na yap­tı­ğı or­ta­da Vol­kan Şen, ka­le önün­de me­şin yu­var­la­ğa do­ku­na­ma­yın­ca, top au­ta git­ti.

20. DA­Kİ­KA: Ani ge­li­şen Bur­sa ata­ğın­da, Jo­se­u'nun ara pa­sın­da top­la bu­lu­şan Fer­nan­da­o'nun sert şu­tun­da ka­le­ci Tol­ga Zen­gin me­şin yu­var­la­ğı kor­ne­re çel­di.

38. DA­Kİ­KA: Şe­ner’in pa­sın­da Ba­kam­bu Be­şik­taş ce­za sa­ha­sın­da top­la bu­luş­tu. Bu  oyun ­cu­nun sert şu­tun­da me­şin yu­var­lak ka­le di­re­ği­nin ya­nın­dan az  fark ­la dı­şa­rı çık­tı.

60. DA­Kİ­KA: Be­şik­taş yi­ne et­ki­li gel­di. Sağ ka­nat­tan ce­za ala­nı­na ya­pı­lan or­ta­da Dem­ba Ba, to­pu ka­fa­sıy­la sol çap­raz­da bu­lu­nan Ol­cay'a in­dir­di ama Ol­cay'ın ka­le­ye vu­ru­şu çok kö­tüy­dü.

72. DA­Kİ­KA: Sağ­dan ka­le sa­ha­sı­na yer­den gön­de­ri­len pas­ta Ol­cay'ın ya­kın me­sa­fe­den vu­ru­şun­da top ön­ce Şe­ne­re'e çarp­tı ve son an­da ka­le­ci Ha­run çı­kar­dı. Sa­vun­ma to­pu kor­ne­re gön­der­di.

76. DA­Kİ­KA: Ol­cay ve  Ba, pas­la­şa­rak ce­za ala­nı­na girdi. En son Ol­cay'ın pa­sın­da Şe­ner'in ters vu­ru­şu­nun ar­dın­dan Ba'nın ya­kın me­sa­fe­den vu­ru­şun­da top auta gitti.

86. DA­Kİ­KA: Yi­ne sol ka­nat­tan ge­li­şen So­sa'nın to­puk pa­sıy­la ce­za ala­nı­na gi­ren Ol­cay, sol çap­raz­dan sağ kö­şe­ye çok düz­gün bir pla­se vu­ruş ya­pa­rak to­pu ağ­la­ra gön­der­di: 0-1.

Maç bitti kart çıktı

Maçın bitiminin ardından sahada gerilimli anlar yaşandı. Hakem Cüneyt Çakır son düdüğü çaldığında Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, elindeki topu yanında bulunan Bursasporlu Fernandao'ya uzattı.  Brezilyalı  futbolcu maçı kaybetmenin de siniriyle Tolga'nın uzattığı topa eliyle vurdu. Bu  harekete  sert tepki veren Tolga rakibinin boynundan kavradı ve ikili  küçük  çaplı bir boğuşma yaşadı. Devam eden sürtüşmeyi ayırmaya iki takım  oyuncuları  geldi. Uzun süre devam eden gerginlik diğer  oyuncuların  çabalarıyla son buldu. Olayın ardından hakem Cüneyt Çakır hem Tolga’ya hem de Fernandao’ya sarı kart gösterdi.

3 gol yiyebilirdik

Ma­çın tek go­lü­nün sa­hi­bi Ol­cay sa­mi­mi bir iti­raf­ta bu­lun­du. “İlk ya­rı­da 3-0 ge­ri­ye dü­şe­be­lir­di­k” de­di. Boş tri­bün­le­re koş­ma­sı­nı ise “Ta­raf­ta­rı­mı­zı hep ya­nı­mız­da his­se­di­yo­ru­z” di­ye açık­la­dı.

Attığı golle galibiyetin mimarı olan Olcay Şahan maçtan sonra değerlendirmelerde bulundu. Karşılaşmaya çok kötü başladıklarını ifade eden tecrübeli futbolcu “Bursaspor ilk yarıda 3-0 öne geçse hiçbir şey yapamazdık. İkinci yarıda gol fırsatları bulduk. İki tane yüzde 100’lük gol pozisyonunu kaçırdım. Kafam bu pozisyonlara takılı kaldı. Ama güzel gol oldu” ifadelerini kullandı.

Olcay golden sonra boş tribünlere koşmasıyla ilgili olarak da “Golden sonra tribünlere koştum çünkü  taraftarımız  yıllardır bu deplasmana gelemiyor. Ama ruhlarıyla o tribünü doldurmuş gibilerdi. Golü bizi  destekleyen   taraftarımız  için attığımı göstermek istedim” yorumunu yaptı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic ise “Çok önemli bir galibiyet aldık. Şoke edici bir maçtı. Derbiye dair her unsur vardı. İlk yarıda plana sadık kalmadık ve kötü bir  oyun  ortaya koyduk. Devre arasında faydalı  bir konuşma yaptık. Son yarım saatte etkiliydik. Karşılığını 1 golle aldık” dedi.
BUGÜN GAZETESİ
Editör: TE Bilisim