Engin Palancı tarafından kurulan Bahçelievler Basketbol Spor Kulübü’nün organize ettiği Bahçelievler Cup 2012 Basketbol Turnuvası finali Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı.


İstanbul Times Haber Merkezi /Spor -Müslüm Aktürk

23 Ocak’ta başlayan Bahçelievler Cup 2012 Basketbol Turnuvası’nda 14 kulüp mücadele etti. 4 kategoride 8 takımın karşı karşıya geldiği turnuvada, birinci tur puan usulü, ikinci turun ise eleme usulü ile oynandı. Turnuvaya 640 sporcu, 30 antrenör katıldı.

Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu’nda yapılan turnuvada sporcu aileleri ve sporcular salonun küçük olması nedeniyle müsabakaları ayakta ve yerlerde oturarak izlerdiler.

Turnuvanın özellikle sömestr tatilinde yapılması, ders ve sınav stresinden çıkan çocuklar için büyük bir moral kaynağı oldu, diyen turnuvanın organizatörü Bahçelievler Basketbol Spor Kulübü Başkanı Cebrail Ağca, “Bu tür turnuvalar sporculara ve kulüp takımlarına büyük tecrübe kazandırmaktadır.

Bunun yanı sıra soğuk ve karlı havada sporcular ve aileleri keyifli zaman geçirdi. Turnuvaya katılan takımların sporcularını ve eğitmenlerini özellikle bizlere okulunun kapısını açan Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Can’a külübümüz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Turnuvada minikler kategorisinde Anadolu Efes birinci olurken, Bahçelievler Basketbol Spor Kulübü ikinci, Füsun Yönder Lisesi üçüncü, Şair Zihni İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.

Küçükler kategorisinde Anadolu Efes yine birinci olurken, Bahçelievler Basketbol Spor Kulübü ikinci, Bağlar İlköğretim Okulu üçüncü ve Şair Zihni İlköğretim Okulu dördüncü oldu.

Yıldızlarda Galatasaray birinci, Bahçelievler Basketbol Spor Kulübü ikinci, Füsun Yönder Lisesi üçüncü ve Emlak Konut İlköğretim Okulu dördüncü oldu.

Gençlerde birinci Emlak Konut İlköğretim Okulu olurken, Füsun Yönder Lisesi ikinci, Bahçelievler Basketbol Spor Kulübü üçüncü olurken, Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi dördüncü oldu. 

TURNUVAYA KATILAN TAKIMLAR

1-ANADOLU EFES S.K.

2-GALATASARAY S.K.

3-PERTEVNİYAL S.K.

4-BAHÇELİEVLER BASKETBOL S.K.

5-BASKETBOL AKADEMİ S.K.

6-BAHÇELİEVLER TİC. MES. LİSESİ S.K.

7-BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ S.K.

8-BAĞLAR İ.Ö.O. S.K.

9-EMLAK KONUT İ.Ö.O. S.K.

10-KOÇ İ.Ö.O. S.K.

11-FÜSUN YÖNDER LİSESİ S.K.

12-DOSTLUK S.K.

13-ŞAİR ZİHNİ İ.Ö.O. S.K.

14- KAZIM KARABEKİR İ.Ö.O

 

Editör: TE Bilisim