Zeytinburnu ilçesindeki Amatör kulüpler içinde başarılı bir grafik sergileyerek geçen sene 1.amatör kümede şampiyon olan Yıldızspor başkanı Selahattin Yeniyol ile gelecek sezon hedeflerini konuştuk 

İstanbul Times / Haber Merkezi 

Yıldızspor’la henüz 7 yaşındayken tanışan Yeniyol, mini minikler kategorisinde futbol hayatına başlamış. Üzerine geçirdiği mavi beyaz formayı bir daha sırtından çıkarmayan ve yıllarca oynadığı kulübünde 4’ te şampiyonluk yaşayan Yeniyol, genç yaşında geçtiği Kulüp Başkanlığının daha ilk senesinde takımını şampiyon yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve sportif program uzmanı olan Selahattin Yeniyol, Zeytinburnu ilçesinde kurulan  birçok vakıf ve derneğin de yönetiminde yer alıyor.

Genç yaşına rağmen spor alanında yaptığı yenilikler ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Yeniyol, zamanının büyük kısmını gençlerin gelişimi için çeşitli spor organizasyonları yaparak geçiriyor.  

ŞAMPİYONUN ADI YILDIZSPOR 

1977 yılında kurulan Yıldızspor bugüne kadar sayısız başarılara imza atarak, Zeytinburnu’nun köklü kulüplerinden biri olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul 1. Amatör Kümede mücadele eden ve son maçta Yavuzselimspor’u 5-1 yenerek şampiyon olan Yıldızspor, 2009-2010 Süper Amatör’de mücadele etmeye hak kazanmıştı. 

Geçen yıl yapılan kongre ile Selahattin Yeniyol Başkanlığında göreve başlayan yeni yönetim, yaptığı çalışmalarla Yıldızspor’un yeni bir yüz kazanmasını sağladı.

Şampiyonlukla geçen ilk sezonun ardından gözünü Süper Amatör Şampiyonluğuna diken Yıldızspor yönetimi, Gana’dan getirilen 2 siyahi oyuncuyu kadroya katarak takımın gücünü arttırdı.  

HEPİMİZ TEK HEDEF TEK AMAÇ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Amatör ligde mücadele etmenin zorluklarını anlatan Başkan Yeniyol, bu tamamen gönül işidir diyor. Yeniyol amatör kulüp olmanın zorluklarını şöyle açıkladı, 

“ İstanbul’da bulunan yüzlerce amatör kulübün hemen hemen hepsi aynı sıkıntılarla uğraşıyor. Sporcularımız yeri geliyor antrenman yapacak saha bile bulamıyor. Gücü yeten bazı kulüpler kendi sahalarını yapma imkanı buluyor ama yeteri desteği göremediklerinde onlarda zor duruma düşüyor. Amatör kümede çıkar amacı olmaz. Zaten bu işi yapanlar tamamen zevk için yapıyor. Gençlerin sağlıklı yetişmesi ve iyi birer birey olmalarına yardımcı olmak çok güzel bir duygu. Amatör sporlara yeteri kadar destek ve ilgi verilse ülkemizin spor branşlarında çok büyük başarılar elde etmesi kaçınılmaz olur.” dedi. 

Yönetim kurulunun çalışmalarına da değinen Yeniyol, “ yönerim kurulundaki arkadaşlarımızla kordileni çalışmalar yapıyoruz ve ortaya güzel şeyler çıkıyor. Geçen sene yaşadığımız şampiyonluğun tesadüf olmadığını göstermek için bu yıl hedefimizi yine şampiyonluk üzerine kurmuş bulunmaktayız. Şuan kadromuzda 32 tane futbolcumuz var. 2 tanede Gana’lı futbolcu transfer ettik. Tüm ekip olarak tek hedef tek amaç için çalışıyoruz oda şampiyonluk” şeklinde konuştu. 

İŞTE ŞAMPİYON YILDIZSPOR’UN YÖNETİM LİSTESİ

Yıldızspor’un şampiyonluğunda kuşkusuz en büyük paylardan biride yönetime ait. İşte büyük başarıda pay sahibi olan yönetim listesi,

Başkan Selahattin YENİYOL
Başkan Vekili İsmail ALBAYRAK
Başkan Yrd Selamettin YENİYOL
Genel Kaptan Yunus LALE
Genel Kaptan Yrd. Hüseyin KURTULUŞ
Lokal Amiri Cabir ÇELİK
Basından Sorumlu Bşk. yrd. Asım FEDAİ
Altyapı Sorumlusu Yunus ŞENTÜRK
Üye Reşat ŞEN
Üye Hilmi SÖZER
Üye Behzat ŞENTÜRK

Disiplin Kurulu Üyeleri
Besim SADIKER
Sadık PEHLİVAN
Baki AYDIN
Sabri SERBEST
Üzeyir ÇAYIRLI
Kemal ERTÜRK

Ayrıca yönetimde olmamısına rağmen Celal ÜMİTVAR’ın takıma büyük katkıları oldu

Editör: TE Bilisim