Ve Galatasaray, Arda Turan’ı sonunda Atletico Madrid’e sattı. 5 yıllık anlaşma karşılığı Arda, Atletico Madrid’den yıllık 2.5 milyon Euro ücret alacak.

Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal ile Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo bugün öğleden sonra Les Ottomans Otel’de bir araya gelerek milli futbolcunun transferini görüştü.

Aysal ile Cerezo Arda Turan transferi için anlaşmaya vardı. Arda yıllık 2.5 milyon Euro ücret alırken, Cim-Bom’un bu anlaşmayla kasasına 12 milyon Euro koyacağı öğrenildi.

Yine varılan anlaşmaya göre İspanyol kulübü Arda’yı başka bir kulübe satması durumunda Galatasaray’a para ödeyecek.

Arda Türkiye’ye geri dönmesi halinde ise sadece Galatasaray forması giyebilecek.

Genç yıldızın yarın Estonya ile oynanacak milli maçta forma giymesinin ardından İspanya’ya gideceği, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra da pazartesi günü Madrid’de resmi törenle imza atacağı ifade edildi. 

GALATASARAY RESMEN AÇIKLADI

Galatasaray Kulübü, Arda Turan'ın transferi konusunda İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferi konusunda mutabakata varılmıştır. Taraflar, Atletico Madrid'in bu transfer karşılığında Galatasaray A.Ş.'ye 12.000.000 Euro transfer bedeli ve 1.000.000 Euro bonus ödemesi yapması ve Arda Turan'ın bir Türk Kulübüne transferi halinde Galatasaray A.Ş.'ye öncelikli alım hakkı tanınması konusunda anlaşmışlardır" denildi.

Editör: TE Bilisim