Kaptan Alex de Souza, hakkındaki iddialara sert yanıt verdi, “Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstündedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa futbolu bırakırım” dedi.

Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza, “yönetimin yaptığı şike girişimlerinden haberdardı” iddialarına çok sert yanıt verdi.

Kendisine ait internet sitesinde “Türk Futbolu’nda Kaos” başlıklı bir yazı kaleme alan Brezilyalı yıldız, “Savcılık tarafından yürütülen soruşturma hakkında hiçbir zaman konuşmadım ve konuşmayacağım. Çünkü benim konuşacağım konu değil. Böyle bir şey yapmam çünkü her şeyden önce ben bir futbolcuyum. Kulüp yöneticileri ile pazarlıklar ya da politika hakkında konuşmam. Sadece futbol hakkında konuşurum” dedi.

Kaptan Alex sözlerini şöyle sürdürdü; “Fakat futbol sahası sınırları içinde oynanan futbol hakkında konuşmayı seviyorum. Futbol kulislerinin içerisinde hiçbir zaman bulunmadım, hiçbir zaman bu şekilde kendimi kirletmeyeceğim gibi, bu olaylardan nefret ederim. Ben futbol oynayıp, saha içerisindeki sıkıntıları çözmek üzere yetiştirildim. Kazanarak, kaybederek ama her zaman futbolun taleplerine saygı duyarak hareket ederim.

‘Deli gibi çalıştım’
Maalesef son bir ay içerisinde futboldan konuşulmuyor. Sürpriz, üzüntü ve özellikle de öfkeyi ben İstanbul’a döndükten sonra daha fazla yaşadım. Bir gazetede ismimin savcı tarafından yürütülen bu soruşturmanın içine katıldığı yönündeki haberi gördüm. Evet benim katılımım etkili oldu ama benim katılımım saha içerisinde oldu.

Deli gibi çalıştım, zamanımdan fedakârlık ettim, ağrılarla oynadım, limitime kadar zorladım ve bu yüzden 28 tane gol attım ve bir sürü gol pasında pay sahibiydim. Ben bunları yaparken arkadaşlarımın da aynısını yaptığını gördüm. Hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem, vermeyeceğim.
Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstündedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım. ”

Editör: TE Bilisim