Denizlispor-F.Bahçe maçının 1 ay önce ve 1 ay sonrasına ait kulüp hesaplarında 1 milyon doların nereye gittiği belirlenemedi.

Galatasaray’ın da adının karıştığı şike soruşturmasında dün sarı kırmızılı kulübün eski başkanı Adnan Polat ifade verirken, kulübün 2005-2006 sezonundaki hesaplarında 1 milyon dolarlık açık çıktı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teşvik primi verildiği iddia edilen 2005-2006 sezonundaki Denizlispor-Fenerbahçe maçından 1 ay önce ve 1 ay sonrasına ait kulübün hesap hareketlerini inceledi. Bu döneme ait 21 milyon dolarlık bir para hareketi tespit edildi. 20 milyon dolarla ilgili belgelere ulaşılırken, 1 milyon doların nereye ödendiğine dair bir belgeye ulaşılamadı.

Bilirkişiden inceleme istenecek

Bunun üzerine polis, bilirkişi olarak görevlendirilecek bir mali müşavirden hesapların ayrıntılı olarak incelenmesini isteyecek. Mali müşavirin hazırladığı rapor doğrultusunda soruşturmanın seyri belirlenecek. Polisin elde ettiği bilgi ve belgeleri TFF ile de paylaşacağı belirtildi.

Mektupta teşvik priminden bahsetmedim

Adnan Polat’ın 2005-2006 sezonunda şampiyonluğu belirleyen maçta Denizlispor’a 1.5 milyon dolar teşvik gönderdiğini ima eden bir mektup kaleme alan Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun, emniyetteki ifadesinde, “Mektupta teşvik pirimi verildiğine yönelik bir şey demedim” dedi.

Önceki gün iftardan sonra emniyete gelen Bülent Tulun, yaklaşık 2 saat ifade verdi. Tulun ifadesinde, “Adnan Polat’ın İliç transferinde benim 75 bin lira aldığımı bazı ortamlarda söylediğini duydum. Ben de kızgınlıkla bir mektup yazarak kendisine gönderdim. Mektubumda bazı ortamlarda duyduğum şeyleri yazdım. Mektupta teşvik primi verildiğine yönelik bir şey demedim. Böyle bir şey söz konusu değildir” dediği öne sürüldü.

POLAT 1.5 SAAT iFADE VERDi

MİT bölge müdürü Berk’e bilgi verdi

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı’nın bilgisine başvuruldu. Tutuklanan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile telefon görüşmesi olduğu öne sürülen Nişancı, saat 16.30’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından iddiaya ilişkin bilgisine başvurulan Nişancı yaklaşık yarım saat sonra adliyeden ayrıldı. Basın mensuplarının “Niçin geldiniz?” diye sorması üzerine Nişancı, “Çay içmeye geldim” dedi.

Polat: Şike değil mektup soruldu

2006’daki Denizli-F.Bahçe maçında, ev sahibi takıma 1.5 milyon dolar teşvik primi gönderdiği iddiasıyla emniyette 1.5 saat ifade veren G.Saray’ın eski başkanı Adnan Polat, “Şikeyle ilgili soru sorulmadı. Tulun’un yazdığını açıkladığı mektubun varlığından yeni haberim oldu” dedi. Dün saat 14.15’te avukatı ile birlikte geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden 15.35’te ayrılan Polat’ın avukatı Erdal Özyıldırım, “Soruşturma dolandırıcılık suçlamasına doğru kayabilir” dedi. Mektupta belirtilen ve teşvik parasını götürdüğü iddia edilen Polat’ın şoförü Mustafa Kabasakal’ın da ifadesi alınacak.

Emniyet’te maceralı yolculuk

Adnan Polat, saat 14.15’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne avukatı ile birlikte geldi. X-ray’den geçti ve kimliğini polis memuruna verdi. Burada GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusundan geçti. Giriş işlemlerinin ardından polislerin garaja yönlendirdiği Polat, emniyet kafeteryasının önünden yemekhaneye götürüldü.

Yemekhaneden geçen Polat, garaja girdi. Polat, burada basın ordusu ve garajda park halindeki polis araçlarıyla baş başa kaldı. 500 metrelik garaj yolculuğunun ardından araç çıkış bölümünden bahçeye çıktı ve B Blok’a girdi. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim