= İSTANBUL TIMES, ÖZEL HABER  =

Basın Yayın'ın 2009'un ilk altı aylık harcaması 6.5 Trilyon

Nisan ayının ilk toplatısını(05.04.2010) yapan Zeytinburnu belediye meclisinde CHP.li üyeler adeta meclise damga vurdu.Meclis başkanı Özcan Doğan'ın söz almak isteyen var mı anonsuna tüm CHP.li meclis üyelerinin parmakları kalkarken AK Parti sıralarında cevap vermek üzere sadece Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Kasap'ın söz alması dikkat çekti.

CHP.Belediye meclis üyesi Necati Sütçü yapılan belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada daha önce Basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğünün 2009'un ilk altı aylık bütçesinin 6.375.000 TL olduğunu bu konuda detaylı bilgi istemek üzere önerge verdiklerini ancak aradan geçen uzun süreye rağmen önergelerine cevap verilmediğini söyleyerek Belediyenin şeffaf olmadığını ileri sürdü.  

Murat Başkan Suç İşlemiştir

Diğer bir CHP Belediye meclis üyesi olan Av.Resmiye Göç ise Belediye başkanı Murat Aydın'ın daha önce mecliste 7.500.000 TL.lik borçlanma yetkisi aldığı halde bu paranın faizleri ile birlikte 10.000.000 TL yi aştığını dolayısıyla bir hukukçu olarak başkanın yetkisini aşarak suç işlediğini savundu.

İsmail Terzi İlginç İddialar Ortaya Attı

12 tane CHP meclis üyesi içinde yarıdan fazlası  söz alarak konuşma yaparken en ilginç çıkışı tecrübeli meclis üyesi İsmail Terzi Yaptı.Fikret Konya ise her zamanki üslubu ile gayet yapıcı bir konuşma yaparak hem muhalefet hemde iktidar partisne mensup meclis üyelerinin kabul edeceği güzel taleplerde bulundu. 

Terzi Neler söyledi;

Zabıta müdürlüğünde amirlerin memurlara nargile servisi yaptırdığından tutıun da Kültür merkezi önünde bir zabıta amirinin 19.03.2010'da iki zabıta memurunu tekme tokat dövdüğüne kadar  ilginç iddialar gündeme taşıdı.Terzi konuşmasının devamında Belediye müdürleri meclsi üyelerini dikkate almayarak seçilmişlere biz size hesap vermeyiz dercesine kimden cesaret aldıklarının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum dedi.

İsmail TERZİ CHP olarak Sur Restoran halka açılsın diyerek önerge verdik.Ancak belediye yönetimi önergemizi dikkate almadı.Sur Restoran Belediye'ye kira borcunu ödemiyor, Kısaca bu restorantın ihalesi şaibelerle doludur diyerek burası ile alakalı bir çok iddiada bulundu.

Tıbbi bitkiler bahçesi ihalesini alan firmanın yaptığı bir çok şaibe var.Verilen tekliflerin hepsi tek elden çıkmış izlenimi veriyor.Verilen teklif mektubunda teklif 15 gün geçerlidir deniliyor ama teklifte tarih yok.Bu ve benzeri onlarca hata ve eksiklik olduğu halde bu belgelere göre iş yapan bütün müdürler suç işliyorlar.Bu ihale belegelerini inceleyen müdürler bu hataları görmeyecek kadar  aciz mi diyerek  tepkisini ortaya koydu.

Belediyenin bütçesi 250 bin TL iken 109 Bin TL borcu olması belediyenin iyi yönetilemediğini gösteriyor diyen Meclis üyesi Terzi.Belediyenin yaptığı tüm harcamalar şaibelidir dedi.Verilen bir kokteyl için 167 Bin TL bedel ödenmiş.Bu miktar çok fazla ve aşırıdır.Bu para halkın dır.Eğer o 167 bin TL yi verenler kendi cebinde verseydi bu ödemeyi yaparlarmıydı dedi.Belediye 2008-2009 SSK,vergi ve öteki kamu kurumlarına olan borlarını ödeyemiyor.Oysaki yerel yönetim kanunu değişince belediye gelirleri artı ama her nedense bizim borcumuz katlanarak artıyor diyen Terzi bu durumu anlamaktan zorlandığını ifade etti. 

 Nereden Nereye ?

İsmail Terzi konuşma finalini şöyle tamamaldı  " Murat Aydın 10 yıldır eski dönemden kalan borçları ödediğini söylüyor ama şunu ifade etmiyor. 2004 yılında Zeytinburnu belediyesinin borçları 34 trilyon iken 2010 da ne yazık ki 109 trilyon'a çıkmıştır.Murat Aydın reklam yapıp Nereden nereye derken borcun 4 misli artmasını da nereden nereye işine ddahil etsin dedi. Terzi Gazetemiz muhabirlerinin kendisi  ile detaylı bir söyleşi yapma talebine de Cuma günü belediye meclisimizde bütçe görüşmeleri olacak lütfen orayı da takip edin ondan sonra istediğiniz yerde görüşüp istediğiniz sorulara cevap vereceğim dedi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) Kaynak gösterilerek haberimiz kullanılabilir

 

Editör: TE Bilisim