DSP Lideri Sezer: "Randevumuz vardı onlara katıldım. Bir çok talep oldu onlara katılamamanın münasebetiyle bu basın toplantısını düzenlemek zorunda kaldım. 29 Mart'ta bir yerel seçim yaşadık. Benim genel başkan olarak katıldığım bir seçimdi. Seçim sonrası günler muhasebe günleri ve hesap verme, değerlendirme günleridir. Biz DSP olarak yetkili kurumları toplayıp değerlendirmeyi yapan tek partiyiz.

İSTİFAMIN NEDENİ SEÇİM SONUÇLARI

Muhasebe ve hesap verme günleri demiştim. Gerçekten benim için bu partiden olmak Bülent Ecevit gibi bir insandan sonra onun koltuğuna oturmak büyük bir onur. Sadece siyaset yoluyla halka ve ülkeye hizmet için Demokratik Sol örgütlerle birlikte çalışmak büyük bir onur. O örgütlere saygısızlık olmasın diye geciktirdim. Dün açıkladım ancak örgütümüze haftasonu hesap vermiş olacağım. Örgütümüze milletimize ve yönetimdeki arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Olağanüstü bir çalışma ortaya koyduk. Ama seçim sonucu beni bu noktaya taşıdı. İnanıyorum ki DSP önümüzdeki süreçte hak ettiği yeri alacak.

YÜZDE 10'LUK BARAJ ÇOK FAZLA

DSP Türkiye'dir. DSP'nin hakkettiğini Türkiye hak etmiştir. Ömrümün sonuna kadar bir Demokratik Solcu olarak kalacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Demokratik Sol Türkiye'nin kurtuluşudur. Bugün siyaset kurumu tıkanmıştır. Önde gösterilen partilerin aldığı oy oranı olarak da bu çıkışı sağlamadıkları görülüyor. Bugün Demokratik sol partiye her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Türkiye'de yerel seçimler iki türlü değil. Ancak basınımız bunu ikiye indirdi ve bunları halka sundu. Vatandaşın hiçbir aşamasında etkisi olamadı. Öteden beri de zaten böyle oluyor. Öyle ise benim bir hayalim vardı. 23 Kasım'da bunu geniş bir açıklama ile duyurmaya çalışmıştım ama gücüm yetmedi çünkü orada bir kaç polemik söz basında yer alabildi. Siyaset tıkandı demokrasi ne yazık ki işlenemiyor. Onun için benim partimizde yapacağım dediğim açılım yine önümüzdeki dönemde önce DSP'de gerçekleşeceğine inanıyorum. Örgütlerimiz arkadaşlarımız bunu değerlendirecektir. Bir yenilenmeye ihtiyaç var. Yüzde on kabul edilemez bir baraj var. Bu ikili bir yapı. O kuraldan beslendiği için o barajı aşağı indirirler mi bilemiyorum. Bu barajlarla parası pulu olanlar aman inandığın partiye değil şuna oy ver dercesine siyasete müdahale ediyorlar. Tek adam yönetimlerini Türkiye'nin aşacağına inanıyorum. Bunun mutlaka aşılması gerekiyor.

SİYASET YAPMAK ÇOK PAHALI OLDU

Mevcut siyasi partiler ile demokrasiyi yaşatmak mümkün değil. Demokrasimiz geriye gidiyor. Laik çağdaş hukukun üstünlüğüne dayalı Cumhuriyetimiz yara alıyor. Bunda DSP'nin bundan sonra da katkı verebileceğine inanıyorum. Siyasetteki yozlaşmanın da önümüzdeki sürecin önde gelen savunucusu DSP'dir. Son derece pahalı hale geldi siyaset yapmak. Ülkemizde siyasi partimizde Genel Başkanları da eşit koşullarda siyaset yapamıyor. Gerçekten siyaset çok pahalı bir hale geldi. Medya gözünde seçimler iki parti ve iki türlü seçim haline getirdi Bunu ülkemin aşacağına inanıyorum. Bu vatandaşlarımızın istediği partiye oy vermesini ve demokrasinin önünü açması gerekiyor. İnsan haklarına aykırı bu durumları önümüzdeki günlerde aşabileceğimize inanıyorum. Dediğim gibi DSP'ciler sadece ülkenin yararına hizmet etmek üzere siyaset yaparlar. Tüm örgütümüze ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

Örgütümüze hesap vermekten kaçmamak istiyorum. Yoksa bugün yaparım istifamı haftasonu hesap verdikten sonra.. Bir şey yapıyorsam inanarak yapıyorum. Demokratik solculuğum ömrümün sonuna kadar sürecek. Benim istifa kararım seçim sonucu ile ilgili. Farklı bir sebebi yok.

Editör: TE Bilisim