Başakşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Altınşehir’de yapılan kaçan yapıların yıkımı olay olmuş, ve gündem değiştirmişti. İstanbu Times Ekibi olaydan sonra vatandaşların  ve siyasilerin görüşünü aldı. 

ISTANBUL TIMES/ÖZEL HABER 

Yıkım ile ilgili  Başakşehir’de bulunan siyasi partiler tepkilerini dile getirdi. CHP’den aday olan Mehmet Kaban, bu yıkımların seçimden önce yapılması, AK Parti’ye ciddi anlamda oy kaybettireceğini kaydetti. Önceki gün ise CHP Başakşehir İlçe’de Başakşehir Belediye başkan adayı Mehmet Kaban, İlçe Başkanı Özgür Karabat ve meclis üyeleri yıkım yapılan iki işyerinin önünde açıklama yaparak, Ak Parti’nin seçmeni  kandırdığını ileri sürdüler.  

SİYASİ OYUN

Mehmet Kaban yaptığı açıklamada “Bu bir siyasi oyundur. Eğer AKP bu yıkımı seçimden önce yapsaydı seçimi CHP alacaktı. AKP bu davranışı ile seçmene rüşvet vererek seçimi kazandı” dedi.  

CHP BAŞAKŞEHİR İLÇE BAŞKANI ÖZGÜR KARABAT:

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, “Başakşehir Belediyesinde 12 tane meclis üyesi arkadaşımız var. Bunlar dahil bizde yıkımın hangi kararlara istinaden yapıldığını bilmiyoruz. İşyerleri yıkılan halkın yanındayız. Hepsine geçmiş olsun” dedi.  

UYSAL BÜTÇEYİ NEREDEN BULDU? 

Kaban, açıklamasının devamında, “Mevlüt Uysal kendi ağzında 6 trilyon harcama yaptığını ancak kendisinin yaptığı hesaplamada Uysal’ın en az 10 trilyon harcama yaptığına inandığını ifade etti. Biz seçim propagandamızın Altınşehir bölgesinde şöyle bir slogan kullandık; binaları yıkmadan,yürekleri yakmadan, AKP bu sloganımızın işe yaradığını görünce hemen Kadir topbaş dahil bir çok yetkilileri  basın yayın organlarına beyanatlar vererek Büyük puntolarla  YIKIM YOK diyerek seçmeni kandırarak seçimi aldılar” şeklinde konuştu.

YIKARDIM AMA HALK İLE UZLAŞIRDIM 

Siz başkan olsaydınız yıkmayacak mıydınız ? sorusuna ise Kaban, “Elbette yıkmayacaktım. Ama kanuni bir çözüm bularak halk ile uzlaşırdım” dedi.Altınşehir’de bulunan sakinlerden Bellona Bayisi Hüseyin ve Mehmet Bayram, “Burada bulunan binaların tümü kaçaktır. Sadece bu seçim döneminde 3.000 tane kaçak kat yapılmıştır. Biz kimsenin binası yıkılsın istemiyoruz. Şimdi belediye adil bir şey  yapmak istiyorsa bizim gibi kaçak olan tüm binaları yıkması gerekir.Belediye bunu yaparsa adaletli bir iş yapmış olur.Aksi halde bizim ve yan komşumuzun binası caddenin girişinde olduğu için sembolik bir şekilde yıkılıp diğer kaçak kat veya bina yapanlara gözdağı vermek için yıkıldığını düşünüyoruz”  şeklinde konuştular.  

ESNAF TEDİRGİN 

Üçkardeşler Hipermarket ve Ekmek farikası sahibi Salih Gül’de “Bu bölgede sadece bu seçim döneminde 3.000 kaçak kat atıldığı söyleniyor.Biz de 1992 de yaptığımız iki katlı binamızın üstüne iki kat daha yapalım diyerek kaçak da olsa iki kat yaptık.Doğrusunu söylemek gerekirse yaptığımız kaçak katların çok da doğru olduğunu söyleyemem. Ancak belediye önceden tebligat yapsaydı zarar gören bir çok eşyamız zarar görmeyebilirdi. Bölgede son 2 ayda 3.000 biden fazla kaçak kat yapıldığı için bizde nasılsa belediye bu kadar yeri  yıkmaz veya yıkamaz düşüncesinden hareket ederek şansımızı denedik ancak ilk darbeyi bizim kaçak katlarımız yedi. Yıkıma gelen ekiple beraber ellerimle yaptırdığım binanın yıkımını izlemekten başka bir şey yapamadım.Zaten karşı gelsem ve tepki versem öteki komşularım gibi bende 24 saat polis merkezinde göz altında tutulurdum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim