Emareler parti isminin Yeniden Refah olacağı yönünde...

Büyük Türkiye Pltaformu üyelerine dağıtılan dosyada bulunan kağıtların üstünde REFAH PARTİ'sinin başak sembolünün olması ve Erbakan vakfının bir çok etkinliğinde Refah'ın vakti geldi müziğinin çalınması kurulacak Partinin isminde REFAH ibaresinin olacağı ifade ediliyor.

Fatih Erbakan isim vermeden Ak Parti ve Saadet Partisi için Doğruya yakın yanlış dedi

Uzun süredir partileşme süreci ile alakalı yoğun çalışma yapan Dr.Fatih Erbakan ve arkadaşları Temmuz 2018'de Parti'nin kuruluş dilekçesini iç işleri bakanlığına vereceklerini açıkladı.

Fatih Erbakan Platform başkanı Kadir Ümit Bulut ve Erbakan Vakfı İstanbul il başkanı Hüseyin Terzi ile beraber bütün masaları teker teker gezerek katılımcılar ile hasbihal ettiler
İftar sonrası yapılan toplantıda partileşme süreci masaya yatırılırken Dr. Fatih Erbakan Milli Görüşün 2. 40 şahlanışını ilan etti.

Toplantının sunuculuğunu Önder Akyıldız yaparken açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı İstanbul il başkanı Hüseyin Terzi yaptı.Terzi katılımlarından dolayı platform üyelerine teşekkür etti.

Eski Adalet bakanı İsmail Müftüoğlu selamlama konuşmasında Merhum Erbakan ile beraber yola çıktıkları zaman sadece 8 kişinin olduğunu bugün burada 39 ilçeden olmak üzere kendi alanlarında donanımlı yüzlerce kişinin olması bu kurulacak olan Parti'nin çok yakın bi zamanda iktidar olacağının işaretidir dedi.

"Bir heyecanı gidermek için bir araya geldik. Burada toplanan arkadaşlarla hedefe atılan bir ok gibi inşallah hedefe ulaşacaktır. Genç bir kardeşimin yanında yer almakdan bahtiyarlık diliyorum."dedi.

Dr.Fatih Erbakan bugün burada bir araya gelenler ileride bu anı gururla anlatacaklar dedi

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan konuşmasında bu özel güne damgasını vuranlara tek tek teşekkür etti.

Dr. Fatih Erbakan " Bu toplantı tarihe mal olacak bir toplantıdır. Kudüs'de şehit edilenlere Cenabı Allah en üst makamı nasip etsin ve bu sıkıntıların son bulmasını diliyorum. "dedi. Necmettin Erbakan'ın cihad çağrısını hatırlatarak müslüman olup olmasına bakılmaksızın tüm insanlığa hizmet etmenin cihad olduğunu hatırlattı.

Erbakan İsim vermeden İkitdarı Dış Politika ve Eokonomi yönünde eleştiri yağmuruna tuttu

Mevcut iktidarı kast ederek " Dış politikalarda Irak'da meydana gelen 2 milyon sivilin ölümüne ortak olmuşlar işgale ortak olmuşlardır. Büyük israil projesine gönüllü ve destekcisi olmuşlardır. Yemen'de Libya'da Mısır'da ,Suriye'de iç savaş çıkmasına, Kuzey Irak'da sözde devlet kurulmasına ortak olmuşlardır.

Bu yapı tüm ülkedeki okulları imam hatip yapsa,bütün apartman girişlerine kuran kursu açsa bu vebalden kurtulamazlar. Yanıbaşımızda 5 bin tır silahı terör örgütlerine veren,kongre kararı ile yine 550 milyon dolar para yardımı yapan Amerika ile stratejik ortak olmak için can atanlar milli olmaz dedi.

D- 8'i unutmuşlar rafa kaldırmışlardır. Dönem başkanlığını sırası geldiğinde pas geçip sırayı İrana vermişlerdir. Kerkük üzerinden gelen petrolü İsraile akıttanaların süslü laflar etmelerine ve göstermelik mitingler yapmalarının hiç bir anlamı yoktur dedi.

İsraili korumak için Malatya Küreciğe füze sistemi kurdurulduğunu, Mercimeği,Fasulyeyi,samanı dahi ithal edilen bir ülke hale getirildiğimizi, ekonomiden gelen olumsuzlukları anlattı.

Fatih Erbakan yapmakla işsizlik hal olmaz

Fabrikaların açılmadığını, dev eserlerin istihdama yönelik hiç bir açılışın olmadığını, 600 milyar doları devlet eliyle betona ve çimentoya harcandığını , bu parayla binlerce fabrika açılabileceğini dile getirdi.

Vatandaşların borcumnun 70 kat arttığını,yılda 100 milyar dolar faiz ödendiğini, 16 yılda 180 milyar dolarlık yatırım yapıldığını.Buna karşın aynı süre içinde sadece 450 milyar dolara Borç faizleri ödendiğini söyledi.

Fatih Erbakan Saadet partisinede vurgu yaparken yanlışlıklarını dile getirirken 40 yıllık dava adamlarını partiden dışarı atıldığını ifade etti.

Kutlu Kervan Yola Çıktı

Dr. Fatih Erbakan" Milli görüşün gerçek sahipleriyiz. Siyasi alanda hakkıyla temsil etme hakkı geldi. Artık kutlu kervanın yola çıkma vakti gelmiştir.

Bu kutlu kervan Makam mevki kişisel ikbal için değildir. . Bizim en büyük dayanağımız milli görüş ve milletimizin kendisidir. "dedi. Bu yürüyüşü İslam alemine ve islama hayırlı kılsın inşallah. Tam bir teslimiyetle Allah rızası için çalışılacağını dile getirdi.

Hedefleri sıralarken asıl aktör olan lider Türkiye kurmak, sadece kınama yapan bildiri yayınlayan değil, bu küstahlık karşısında incirlik üssünü kürecik üssünü kapatan İsraile akıtılan petrolü kesmektir.

Bize Avrupa Birliği Bakanlığı değil İslam Birliği Bakanlığı lazım

2 milyarlık islam aleminin Avrupa birliği bakanlığna değil islam birliği bakanlığına ihtiyacı var. Türkiye de bu işin başında olacak ülke dedi.

Temmuza yeni parti hazır ...

Kurulacak partinin de yol haritasını açıklayan Dr. Fatih Erbakan Temmuz ayında yeni partinin kurulacağı müjdesini verdi. Yeni partinin yerel seçimlere katılacığını dile getirdi. Milli görüşün 20 yıl fetret devri yaşandığını ama yeni parti'nin gelişi ile bu sorunun biteceğini ifade etti.

Eski Bakan Müftüoğlu katılımcılardan Biad aldı

Fatih Erbakan'ın manifesto niteliğinde konuşması bittikten sonra Eski adalet bakanı İsmail Müftüoğlu katılımcılardan yeni 2. 40 yıl milli görüş yürüyüşüne sahip çıkılması adına söz aldı.

Katılımcılar baş parmaklarını kaldırırak söz verdiklerini haykırdılar.
Kimler vardı ?

Yeni Partinin doğum sürecine şahitlik eden Platformüyeleri içinde Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün hükümeti Eğitim Bakanı Arif Koç, Marmara üniversitesi eski rektörü Zafer Gül, İstanbul menediyet üniversitesi Makina mühendisliği bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Köten, Basın ilan Kurumu eski başkanı Mehmet Atalay,İstanbul Times Yayın Kurulu Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere İstanbul'un bir çok ilçesinde yüzlerce kişi yeni kurulacak olan partiye omuz vereceklerini söylediler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim