Doğru aday tercih eden parti seçime bir adım önde girecek

Yerel yönetim seçimlerinde doğru aday ile seçime girmek çok önemli. Ak Parti’nin 2009 seçiminde Sarıyer, Kartal ve Maltepe’yi 2014 seçiminde ise Beylikdüzü’nde yanlış aday tercihi yüzünden seçimi kaybettiği bir çok uzman tarafından söyleniyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

AK PARTİ ve CHP en önemli seçim bölgesi olacak

Türkiye’nin mega kenti İstanbul Ak Parti ve CHP için 31 Mart seçimlerinin kırılma noktası olacak. 39 İlçesi ve 11 Milyon’a yakın seçmeni ile ülkenin seçmen sayısının nerede ise % 11’in denk gelen seçmene sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan parti’ nin psikolojik olarak üstünlük sağlayacağını bütün siyasi partiler biliyor.

Erdoğan daha açıklamadı ama Karadenizli aday sayısı yine fazla iddiası var

Kulislere yansıyan bilgilere göre 2014 yerel yönetim seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2019 seçimlerinde de Ak Parti ‘nin İstanbul ilçe adaylarından çoğunluğunun yine Karadeniz bölgesinden olacağı tahmin ediliyor. Demografik yapıya ve adayın ilçe ile bütünleşmiş olmasına dikkat etmeyen partiler seçime dezavantajlı bir şekilde başlayacakları biliniyor.

CHP, Ak Parti’nin adaylarını gördükten sonra mı aday açıklayacak ?

Kulislere yansıyan bilgilere göre Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir ve ilçe başkan adaylarını 22 Aralık ile 30 Aralık arasındaki hafta içinde açıklayacağı beklenirken CHP’nin İstanbul Büyükşehir ve 39 ilçe adaylarını 15 Ocak 2019’da açıklayacağı konuşuluyor. Seçimin taktik savaşları daha aday belirleme aşamasında başlamış durumda olduğunu görülüyor.

CHP,HDP ile iş birliği yapacak mı ?

İstanbul’un 39 ilçesinde ciddi bir oy potansiyeli olan HDP’ nin bir çok ilçede CHP ile kamuoyuna açıklanmazsa bile sandık ve seçmen odaklı iş birliği yapacağı konuşuluyor. Böyle bir çalışmanın olması halinde özellikle Esenyurt, Küçükçekmece, Eyüpsultan, Zeytinburnu ilçeleri başta olmak üzere CHP’nin bir çok ilçede üstünlük sağlayabileceği konuşuyor.

MHP Büyükşehir’de Ak Parti adayına oy vereceğini, ancak ilçelerde kendi adayını çıkaracağını söyledi. Eğer MHP son dakika değişikliği ile İstanbul ilçelerinde Ak Parti’ye destek vereceğini ilan etmez ise bir çok ilçede Ak Parti adaylarının zorlanacağını şimdiden söylemek yanlış olmaz.

Adaylarını iyi çıkaran ve sosyal medyayı iyi kullanan siyasi partilerin iyi bir sonuç alacağını söylemek yanlış olmaz.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim