Ve plan tadilatı bu kez meclisten geçti…

 

Sarıyer Belediye Meclisinin gündemine gelen ve kamuoyuna yansıyan şekliyle üzerinde ‘Kaçak Plaza’nın bulunduğu Sarıyer İlçesi, Mirgün Mahallesi, 48 Pafta, 154 Ada, 99 Parselin bitişiği tescil dışı alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Ve plan tadilatı bu kez meclisten geçti.

 

Pazartesi günü bazı CHP’li Belediye Meclis üyelerinin toplantıya gelmemelerinin de etkisiyle yeterli çoğunluk sağlanamamış, meclis toplanamamış ve toplantı Perşembe gününe ertelenmişti. Şaibeler noktasında ise çeşitli iddialar gündemi yaygın biçimde işgal etmişti.

 

Toplantıda bulunan MHP ve Ak Parti’li Sarıyer Belediye Meclis üyeleri ile Bağımsız Belediye Meclis üyesi Muzaffer Abdaloğlu ‘ret’ oyu kullandılar. CHP’li Belediye meclis üyelerinin ‘evet’ oylarıyla plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı CHP’li Meclis üyeleri ise toplantıya yine katılmadı. Toplantıyı CHP Sarıyer ilçe başkanı Mehmet Deniz, CHP eski ilçe başkanı H.Serdar Sarıoğlu’nun yanı sıra birçok partili de izledi.

 

Ayrıca, ‘Hayır’ oyu kullanan ve toplantıdan erken ayrılan bağımsız belediye meclis üyesi Muzaffer Abdaloğlu’nun çıkarken bina önünde bazı kişilerin saldırısına uğradığı öğrenildi.

 

“Bu teklif Sarıyer Belediyesinin teklifi değildir.”

 

İmar komisyonu başkanı Erdal Sarıgöl, konuya ilişkin olarak söz aldı ve özetle; “Bahse konu alan Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindedir.1/ 5000’lik pafta Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş ile Ak parti grubunun teklifi olarak gündeme gelmiş ve Büyükşehir belediye meclisinden oy çokluğu ile geçmiştir. Sarıyer belediyesine ise 1/1000’likler için gönderilmiştir. Burada özellikle dikkat edilmesi gereken husus, bu teklif Sarıyer Belediyesinin teklifi değildir.”

 

“AKP grubu farklı bir davranış içine girmiştir.”

 

“Bu plan değişikliğini Büyükşehir belediye meclisi’nden geçirmiş olan ve Metro istasyon’unun açılışını yapan AKP grubu Sarıyer’e gelince farklı bir davranış içine girmiştir. Kendi Belediye Başkanlarına 1/1000’lik planı onaylanmamış, hukuki süreci tamamlanmamış bir yerin açılışını yaptırmışlardır. Burada dikkat edilmesi gereken 99 parselle ilgili bir plan tadilatı yoktur. Buna yönelik söylenen her şey yanlıştır. Şaibeli olan bu parselle ilgili olduğuna dair iddialardır.” Şeklinde konuştu.

 

“Aldığımız duyumlar ve şaibeler sonucunda toplantıya girmedik.”

 

Toplantıda bahse konu maddeye ilişkin olarak söz alan Ak Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fuat Bay ise kısaca “Bu plan tadilatı daha önce geldiğinde değerlendirdik. Ama pazartesi günü geldiğimizde burada çok farklı bir atmosfer vardı. Aldığımız duyumlar ile şaibeler sonucunda toplantıya girmedik. CHP’nin Meclisi toplayabilecek yeter sayısı varken gördük ki yeterli çoğunluğu sağlayamadı. Bunu takdirlerinize bırakıyorum. Meclis üyesi olarak şaibeli konu hakkında görmediğim için zan altında bırakmak istemem ama benim oyum ret olacaktır.” Dedi.

 

‘Muzaffer Abdaloğlu saldırıya uğradı.’

 

Bağımsız Sarıyer Belediye Meclis üyesi olan ve söz konusu toplantıda ‘ret’ oyu kullanan Muzaffer Abdaloğlu’nun meclisten erken ayrıldığı ve çıkarken bina önünde ‘ret’ oyu kullandığı gerekçesiyle birçok kişinin tepkisiyle karşılaştığı, çıkan sözlü tartışmanın da fiziki ve arzu edilmeyen boyutlara ulaşmasının ise oradaki bazı kişilerin araya girmesiyle önlendiği öğrenildi.

 

Nurettin Koç / Haber Müdürü

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim