VATANDAŞLIK MAAŞI PROJESİNİ EHLİ BEYT'TEN İLHAM

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Milli Ekonomi Modeli’nde yer alan vatandaşlık maaşı projesinin ilham kaynağının Hz. Peygamber’in Beytül mal’dan Müslümanlara eşit pay vermesi olduğunu söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş yeni yayınlanan ve tüm Türkiye’de büyük yankı uyandıran İmam Ali ve Hz. Fatıma kitapları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bu iki eserde Ehl–i Beyt’i anlattığını dile getiren Prof. Dr. Baş dini ve milli bütünlüğümüz üzerinde oynanan bir oyuna dikkatleri çekti. BTP Genel Başkanı, “Bizi yıllardan beri bu ön yargılarla böldüler parçaladılar. Bundan sonra bu insanlar hakkında zerre kadar suizanda bulunmam. Zaten benim çocukluktan beri Allah’ın lütfuyla İmam Ali Efendimiz ve Ehl–i Beyt’e karşı müthiş bir hayranlığım vardır. Ve Ehl–i Beyt hakkında İmam Ali ve Hz. Fatıma eserlerini kaleme aldım. Şimdi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin konulu eserlerim üzerinde çalışıyorum. Kısmet olursa birkaç ay içerisinde onlar da çıkacak” diye konuştu.

Yezid soyu Hz. Ali’ye iftira attı

Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Hz. Ali’yi şimdiye kadar hiç duyulmamış yönleriyle şöyle anlattı: “İmam Ali, Hz. Ebu Talib’in oğludur. İmam Hatip’e gittiğimizde ‘Ebu Talip iman etmeden öldü’ dediler bize. Şimdi İslam tarihini okuyoruz. Yahu Resulullah’ın her sıkıntılı anında yanında Ebu Talip var. Ben de o zaman çocuk halimle ‘yahu Peygambere bu kadar iyilik yaptı, Allah’ın rahmeti sonsuz hani niye Ebu Talib’e geçmedi’ diye düşünürdüm. Sonra gerçek kaynakları inceleyince Ehl–i Beyt kaynaklarından işi öğrenince meğer o Yezid soyu İmam Ali efendimizin hilafetini gizlemek için ‘onun babası kafirdir’ propagandası yapılsın diye asırlar boyu o mübarek zata kafir dediler. Cenabı Peygamber Efendimiz ‘üç insana şefaat edeceğim’ buyuruyor. Bu üç insandan birisi kim biliyor musunuz? Amcası Ebu Talip.”

İmam Ali bambaşka bir insan

Hz. Ali’nin halifeliğini engellemek isteyenlerin babası Ebu Talib’in iman etmediği iftirasını ortaya attıklarını ve bu iftiranın günümüze kadar geldiğinisöyleyen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Peygamber Efendimizle Hz. Ali arasında geçen ve manevi dünyamızı şekillendiren bir olayı anlattı. Prof. Dr. Baş şunları söyledi: “İmam Ali çok faklı bir insan. Cenabı Peygamber Efendimize bir gün geliyor ve ‘Ya Resulullah ben Allah’a vasıl olmak istiyorum’ diyor. Allah Resulü alıyor Hz. Ali’yi O’na nasıl Lailaheillahlah denilecek onu öğretiyor. Evet, biz de Lailaheillahlah diyoruz ama bunun bir usulü bir adabı bir şekli var. Yapılması gerektiği şekilde bu zikrin tarifini O’na yapıyor. Tasavvufi eserlerde ifade edildiği gibi İmam Ali o tarifi öğrendikten sonra kıyamet sabahına kadar her kim ki Cenab–ı Hakk’a vasıl olup kurbiyyet makamına yani velayet makamına çıkacak Allah mutlaka Hz. Ali’nin o kişi hakkındaki görüşünü alır, peygamberine, peygamberinkini görüşünü alır, O da Deryay–ı Ehadiyette bunu tasdik eder. Bu derece yüce bir insandır Hz. Ali. Allah şefaatinden mahrum eylemesin.

Yargıtay’ı Hz Ali kurdu

Prof. Dr. Haydar Baş, Peygamber Efendimizin ilmin kapısı olarak nitelendirdiği Hz. Ali’nin hilafeti döneminde kurduğu devlet sistemiyle bugüne de ilham kaynağı olduğunu söyledi. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Yargıtay’ı ilk kuran kim biliyor musunuz? Hz. Ali. Danıştay’ı, Anayasa Mahkemesini de ilk kuran kişi Hz. Ali’dir. Hz. Ali başka bir alem.”

Peygamberimiz herkese vatandaşlık maaşı verdi

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın açıklamalarında en dikkat çekici olanı Milli Ekonomi Modeli’nin projelerinden biri olan vatandaşlık maaşıyla ilgiliydi. BTP Lideri vatandaşlık maaşı projesinin kaynağının Peygamber Efendimizin Beytül mal’dan yani devlet bütçesinden Müslümanlara pay vermesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Peygamber Efendimiz de vatandaşlık maaşı dediğimiz maaşı hazineden alıp o günün şartlarında ümmeti Muhammedin tamamına eşit bir şekilde vermiştir. Hz. Ebubekir zenginlere biraz fazla verdi. Hz. Ömer de zenginlere biraz fazla verdi. Hz. Ömer’in şahadetinde bu bir gerekçe oldu. ‘Niye sen zenginlere fazla veriyorsun da bize az veriyorsun’ diye Hz. Ömer’i şehit ettiler. Hz. Ali ise Peygamberin yaptığını aynen uyguladı ve herkese eşit bir şekilde verdi. Esasen bu vatandaşlık maaşını esprisi de oradan kaynaklanmaktadır

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim