Ak Parti Sarıyer İlçe başkanı Hüseyin Özdemir İlçe İyi Yönetilmiyor dedi 

Ak Parti'nin İstanbul ilçe başkanları yerel yönetim seçimlerinin sene-i devriyesinde CHP.li ilçe belediye başkanlarının icraatlerini masaya yatırarak başkanların başarısız olduğunu iddia ederek eleştiri oklarını başkanlara yönelttiler.

Ak Parti Sarıyer ilçe başkanı Hüseyin Özdemir'de geçen hafta sonu kurmayları ile birlikte Emirgan Korusunda bulunan Sarı Köşk'te Yerel basın mensuplarının da katıldığı bir toplantıda Belediye Başkanı Şükrü Genç'in ilçeyi iyi yönetemediğini iddia etti.

Basın Toplantısı tam 3 sat sürdü

Yaklaşık 3 saat süren kahvaltılı basın toplantısna, Ahmet Yayla, Fatih Türk, Ramazan Yücel, Zübeyr Arı gibi başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri ile Belediye meclis üyesi Cemil Özbalta’ dan oluşan çalışma arkadaşları ile birlikte basın mensupları ile ilginç bilgiler paylaşan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir sözlerine, Sarıyer’de kamu hizmeti veren siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma davetimize gösterdiğiniz teveccühten ötürü teşekkür ediyorum diyerek başladı.,Basınla bir araya gelme amaçlarını ise “Hükümetimizin, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığımızın ve Mart 2009 tarihinde gerçekleşen seçimler neticesinde Sarıyer Belediye Başkanlığını kazanan CHP yönetiminin geride bıraktığı 1 yılın değerlendirmesini yapmaktır.” Şeklinde özetledi.

  “Vatandaşımızın razı olmadığı hiç bir çözüm olmayacak”  

Siyasette ilkeli duruşun önemine inanan bir teşkilat olarak, bizler Sarıyerlilere vermiş olduğumuz sözlerin arkasında durarak takipçisi olmaya devam ediyoruz. İlçe binamızın açılışında Ak Parti İstanbul İl Başkanımız Sayın Aziz Babuşçu Bey’in de altını çizerek söylediği gibi “Vatandaşımızın razı olmadığı hiç bir çözüm olmayacak” ilkesi bizim yaklaşım tarzımızın da çok net bir göstergesi olduğunu ifade eden Özdemir,“Sarıyer’e ve Sarıyerliye hizmet için kurulduğumuz günden bu güne kadar tüm çalışmalarımız bugün geldiğimiz noktada ise kendini gösteren hizmetlerle iktidarımız süresince Sarıyer’imize birçok hizmet kazandırmış olmanın mutluluğu ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. 

Bu hizmet sürecinin de Sarıyer’imizin neler kazandığına bir bakalım diyerek şunları  anlattı. 

“Mülkiyet Sorununun çözümü için yaptığımız çalışmalar meyvelerini verdi... 

İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan mülkiyet sorunu çok uzun bir geçmişe sahip ve ilçemizde birçok vatandaşımızın mağdur olduğu bir gerçekliktir.  

Geride bıraktığımız 9 yıllık süreçte çok uzun mesailer harcadığımız bu sorunun çözümüne yönelik ciddi çalışmalar yaptık. Gerçeklikten uzak popülist söylemler içerisine girmeden yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Vakıf Arazilerinin Takası olarak ta bilinen sorun CHP’nin 3 defa Anayasa Mahkemesine götürerek iptal ettirmesi rağmen çözüm aşamasına gelmiştir.  

Poligon Tepe Üstü Mahallemizde uzun yılladır yaşanan sorun, arazinin bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kurduğu kooperatife devri yapılarak çözüme kavuşturulmuş ve mahalle sakinleri tapularına kavuşmuştur.  

Mülkiyet sorunu ile ilgili yaptığımız çalışmalar Ferahevler Mahallemizde meyvelerini vermiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait parsellerde çözüm sağlanarak vatandaşımız tapusunu almasının önündeki engeller kaldırılmıştır. Cumhuriyet Mahallesinde de Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait parsellerde çalışma başlatmak üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. 

Samimiyet içerisinde ve hamasetten uzak çalışmalarla, sadece Sarıyer’imizde değil İstanbul genelinde birçok bölgede yaşanan mülkiyet sorununun çözümü için tüm enerjimizi harcamak bizlerin boyun borcudur.  

Kamu Hizmet Binamız Haziran ayında hizmete giriyor... 

Sarıyerlilerin önemli sorunlarından biri olan kamu hizmetlerinin dağınıklığına çözüm sağlamak için bizim dönemimizde Sarıyer Belediyesine ait arazinin İl Özel İdaresine devri yapılarak gerçekleştirilen bu dev eserin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.  

Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim, Nüfus, Tapu, Vakıflar, Tarım Müdürlükleri, Müftülük, İlçe Sağlık Kurulu, polis merkezi, postane, noter ve muhtarlığın yer alacağı hizmet binası Sarıyerlilere özledikleri kolaylığını yaşatacak bu hizmet, Ak Parti iktidarının Sarıyer’imize ve Sarıyerlimize duyduğu sevginin eseridir. 

Sarıyer Tünelleri ulaşım sorununa çözüm olacak... 

İstanbul’un en güzide yerlerinden biri olan Sarıyer’imizin ulaşım sorununa son vermek amacıyla ve ilçemizin geleceğini düşünerek yapılan bu çalışmamızda yakında hayata geçecektir. Günübirlik siyaset ve hizmet üretmek peşinde değiliz. İnsanımıza kaliteli bir yaşam sunmak için yaptığımız bu çalışma da iktidarımızın bölgemize gösterdiği ilgi ve bizlerin yoğun mesaisi ile hayat bulmuştur.    

Sarıyer Tüneli sayesinde tarihe iz bırakıyoruz. Sarıyer-Çayırbaşı Tünel çalışması, geleceğin en büyük yatırımlarından biridir.  

Metro artık Darüşşafaka’da... 

Haziran ayında yolcu taşımaya başlayacak olan Darüşşafaka hattı ile birlikte bu güzergâhta işleyen metro hattı 18,3 kilometreye ulaştı. Sarıyerliler test sürüşüne başlanan Darüşşafaka hattı  ile Taksimden Darüşşafakaya 22 dakika gibi kısa bir sürede geçmiş olacak.   

Laf değil hizmet üretmek sevdasının bizleri bu günlere getirdiğinin altını  bir kez daha çizmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemizin Sarıyer’imize getirmiş olduğu bu dev eser 2011 yılında Hacıosman istasyonunun devreye girmesi ve çayırbaşı mahallemize kadar raylı sistemin devam ettirilmesi ile devam edecektir.    

Sağlık, eğitim, istihdam, dış ticaret, dış politika, sosyal adalet ve ülkemizin geçmişte ilerlemesine engel olmuş ve gelecekte de vatandaşımızın taleplerinden uzak hedefler peşinde olanlara karşı gösterdiği ilkeli ve kararlı tutumuyla iktidarımız, genelde ve yerelde başarılı çalışmalara imzalar atmaya devam edecektir. Ak Parti olarak biz vatandaşımıza ne söz verdiysek yerine getirdik ve sözlerimizi tuttuk.” Diyen Özdemir’ açıklamalarına şöyle devam etti. 
 

“CHP Sarıyer’de geride kalan 1 yılda neler yaptı...   

“Karalama yapmayı adet haline getirmiş ve başkanlık süreçlerinde 1 yıl geride kalmasına rağmen hala kendini muhalefette zannederek, hizmet üretmek yerine yapılan eserleri karalamaya çalışan bir anlayış, Sarıyer’imizi yönetmektedir.  

Göreve geldikleri günden itibaren Ak Parti döneminde eleştirdikleri, karşı çıktıkları  ne varsa şimdi onları yapan, kötü bir yönetim taklidi ve üretmekten uzak bir bakış açısı ile karşı karşıyayız.  

NEYLE ELEŞTİRDİLER? NE YAPTILAR?
Araç  Kiralamaları

Kiralamanın yanlış olduğu, bunun yerine belediyeye araç alınması

Aynı sayıda aracı  aynı firmadan kiraladılar. Belediyeye araç almak yerine kendileri de kiralama yaptılar.
Başkanlık makam aracının pahalı olduğu ve masrafları ile bir araç alınabileceği Göreve geldikten kısa bir süre sonra daha pahalı bir araç alarak makam aracı  yaptılar.
Sosyal Yardımlar

Erzak yardımlarının verilmemesi gerektiği, vatandaşı tembelliğe alıştırıldığı

Daha fazla ramazan çadırı kurdular ve erzak yardımlarını devam ettirdiler.
Reklam Harcamaları

Başkanlığın reklama çok para harcadığı

Sarıyer’in her yerine pankartlar astılar.
Kültürel Etkinliklerin pahalı ve gereksizliği Yaz festivalleri, şenlikler vb. Kültürel etkinliklerin hepsini devam ettirdiler.
 
 

Bu durumda soruyoruz; Neden eleştirdiniz ve eleştirdiğiniz yanlış bulduğunuz şeyleri şimdi neden yapıyorsunuz?  

Açık bir şekilde üretmek ve yönetmek zafiyeti gösteren bu zihniyetin alışık olduğumuz tutarsız davranış biçimi bu durumunu izah etmektedir.  

Seçim öncesi vaatleri, seçim sonrası  sergiledikleri davranışlar gösteriyor ki Sarıyerlilere verdikleri sözleri çoktan unutmuş durumdadırlar. Seçim öncesi neler vaat ettiler, vatandaşlarımızı  kandırmak için hangi yalanları söylediler, şimdiye kadar neler yaptılar birlikte değerlendirelim;” diyerek anlatmayı sürdüren Özdemir, 

3 AYDA TAPU VERECEKLERDİ “PROJE 1” 

Sevgili basın mensupları, CHP’li belediye başkanı 3 ayda tapu vereceğini söylemişti. SARIYER SEVDAMIZ GÖREVE HAZIRIZ kitapçığında 34 proje hazırlamışlardı.

Tapuların verilmesine ilk olarak belediye arsalarından başlanacaktı. Belediye arsalarında konutu olan Sarıyerlilere tapuları verilecekti. Sarıyer’de tapusuz ev kalmayacaktı. Önce Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait parsellere sonra milli emlak ve vakıf arazilerinin tapuları verilecekti.  

Üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen kimseye tapu verilmemiş ve bu projeleri vatandaşı kandırmaktan başka bir sonuç ortaya çıkartmamıştır.  

Yerel basını genel de övmesine rağmen, bu noktada sitem ederek, bu konunun üzerinde yeterince durulmadığını vurguladı.  

HER EVDE BİR SİGORTALI VE 600 TL KADAR YARDIM “ PROJE ” 

Her evde bir kişi mutlaka SSK’lı olacak. Muhtarların tespit edeceği yoksul ailelerdeki ev kadınına 600 TL. kadar maddi yardım yapılacak.

Belediyemizin doğalgaz, su gıda, maaş gibi sosyal yardımları, yardıma muhtaç  kimse kalmayana kadar sürecek.  

Seçim sürecinde vatandaşı kandırmaktan öteye gitmeyen bu projelerindeki samimiyetsizlikleri, meclisten iki kere muhtarlara yardım için meclisten yetki alınmasına rağmen bunu uygulamayarak ve imkânı olmayan vatandaşlarımızın cenazelerini şehir dışına göndermek için araç vermeyerek ispatladılar.    

ÇALIŞANLARA MEKTUP 

Sarıyer belediyesinde çalışmakta olan bütün işçilerin sorumluluğu başkanlığın omzundadır. Belediyede çalışan işçiler kadrolu kadrosuz, belediye işçisi şirket işçisi olarak bölünmesini yanlış bulmaktayım. Aynı işi yapmakta olan kişiler farklı ücret uygulaması hem yasa dışı hem de vicdanen rahatsız edicidir. 

Belediyede çalışan bütün personelin evlerine gönderilen mektupta söyledikleri bu sözleri unutarak, göreve gelir gelmez 200 kişiyi işten çıkardılar. 

YASAL OLMAYAN ATAMALAR  

Ak Parti döneminde insanımızı kucaklayan, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmadan, işin ehline verilmesi prensibinden hareket ederek kimsenin ekmeğiyle oynanmamış ve sebepsiz görevden alınmalar yaşanmamıştır. 

CHP yönetimi sırf kendi yandaşlarına imkân sağlamak ve başka yerden getirdikleri birine müdürlük yaptırabilmek için zabıta komiserinin rütbesini sökmüş ve memurun kazanılmış hakkı alınamaz kanunu da çiğneyerek suç işlemiştir.  

140 TRİLYON BORÇ YALANI 

29 Mart seçimlerinden hemen sonra Nisan ve Mayıs ayları meclis toplantıları  olmuştur. Burada Ak Partili belediyenin 140 trilyon borç bıraktığını söylediler. Sarıyerlileri yanılttılar. 

Ak Parti yönetimindeki Sarıyer Belediyesinin devrettiği borcu 105.016 milyon TL dır. Bunun 7.233 milyonu ticari borç diğerleri ise resmi kurumlara olan ve Sarıyer belediyesinin kurulduğu günden bu yana devrettiği kamu borçlardır.

CHP yönetimi sadece 1 yılda 20 milyon TL ticari borç yaparak, resmi borçları ile birlikte 35 milyon TL’nin üzerinde borçlanmış ve yönetim zafiyetini bir kez daha ispatlamıştır. 
 
SADEM’İ YAŞAM EVİ DİYE DEĞİŞTİRDİLER 
Ak Parti yönetimindeki Sarıyer Belediyesinin açtığı aile danışmanlığı ve eğitim hizmeti veren SADEM içerisinde yer alan yaşlılar lokalinin ismini “yaşam evi” olarak değiştirilmiştir.  

Çalışmadıkları halde çalışmış üretmedikleri halde üretmiş gibi gözükmekten başka bir şey yapmayan, taş üstünü taş koymayan zihniyetin bir göstergesi daha. 

KÖYLERDE ASFALT YALANI  

Sarıyer Belediyesi Meclis toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Genç  Köylerimizle ilgili bir açıklama yaptı.  Yaptığı açıklamada “ilk defa bizim dönemimizde köylere asfalt gitti.” dedi. 

Ak Parti yönetimindeki Sarıyer Belediyesinin köylerimizde yaptığı asfalt çalışmasının belgesi siz basın mensupları ve Sarıyerli vatandaşlarımızın dikkatine sunulur. 

KÖYÜN ADI  2009  2008   2007     2006

-------------------------------      ----------             ---------           ------------              ---------- 

DEMİRCİKÖY      455     815    -------         530

GARİPÇE        420     268       39  --------

GÜMÜŞ DERE  1.000     922     164         79

KISIRKAYA   1.400     484     452    1.492

KİLYOS   1.900  1.642       42    1.130

RUMELİFENERİ      15  -------  2.667  --- -----

USKUMRUKÖY      60  -------  5.050    1.492

ZEKERİYAKÖY  2.400      548  6.709  30.139

      2.291 Muhtelif asfalt

               Yama uygulaması 

                        +_____ +_____ +______ +_______

TOPLAM   7.650  4.679  17.418  35.043       

Ak Parti yönetimindeki Sarıyer Belediyesinin son üç yılda döktüğü  asfalt miktarı 57.140 ton dur. Bunun yıllara göre ortalamasını  alırsak 19.046 ton ediyor. CHP yönetiminin 2009 yılında döktüğü asfalt ise 7.650 ton dur.  

KÜLTÜR MERKEZİ  KİRAYA VERİLİYOR 

Zekeriyaköy de yapılan kültür merkezini kiraya vermek için meclisten yetki aldılar. Bu kültür merkezinin yapılış amacı, Sarıyer’in ihtiyacı olan nikâh sarayı, meclis toplantı salonu, yaz dönemlerinde imkânı olmayanlara kır düğünü, el işi sanatı ve kursları ile kültür merkezi olması idi.  

Sarıyer’e ve Sarıyerliye hiç bir hizmet sunmadığı gibi yapılan eserleri de kiraya vererek yandaşlarına kullandıran “sponsor marifetiyle yaptıklarını” iddia ettikleri işlerin diyetini ödemek için meclis toplantılarının koridorlarda yapılmasına sebep olunmaktadır.  
 

BAŞARILI OLDUKLARI İŞLERDE VAR 

“CHP yönetiminin başarılı olduğu faaliyetlerin başında mahalle ve caddelerin adlarını değiştirmek, 

Ak Parti yönetimindeki Sarıyer Belediyesi döneminde yapılan parkları kendi dönemlerinde yapılmış gibi göstermek, 

Belediyenin asli görevi olan temizlik hizmetleri için vatandaş ağzından kendi kendilerine teşekkür pankartları asmak, 

Cami için tahsis edilen alanı iptal etmek, 

İşçi kıyımı yapmak, 

Başarılı  oldukları işler olarak karşımıza çıkmaktadır.” Sözleriyle açıklamalarını tamamladı.  
 

İlçe başkanı basın mensuplarının çeşitli soruları  üzerine ise şunları ifade etti. 

Kuruluşundan bugüne dek parti olarak muhalefete ilk defa düştüklerini, böyle bir kültürlerinin olmadığını bu yüzden süreç içerisinde muhalefet yaparken arzuladıkları etkili muhalefet düzeyine tam anlamıyla ulaşamadıklarını ama kısa zamanda toparladıklarını bundan sonra daha etkili muhalefet yapacaklarını söyledi. 

Bir diğer Muhalefet Partisi olan MHP’ nin, mecliste hiç muhalefet yapmadığını ve CHP ile birlikte hareket ettiklerini vurguladı.  

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “3. Köprü Sarıyer için felakettir:” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise düşüncelerini,  

“Sol düşüncenin tezahürüdür. Bir bakın, geçmişte yapılan köprülerdeki söylemleri ne ise şimdi de aynı. Projenin tamamında tüneller ve viyadükler kullanılacak yani çevre kıyımı olmayacak. Sit alanı olduğu için de rant olmayacak. Az sayıda da olsa projeden etkilenenlere hakları ödenecek.” Şeklinde dile getirdi. 

Kamu hizmet binasının Ferahevler Mahallesinde yapılmasının ve kaymakamlığın Sarıyer Merkezden taşınmasının uygun bir karar olup olmadığı sorusu üzerine de,  

“ Hükümet konağı için Sarıyer Merkez’de uygun bir yerin olmadığını, en uygun yerin ise Çayırbaşı mahallesindeki fidanlıkta bilinen yerin olduğunu vurguladı. Ancak, mevcut imkânlar sebebiyle de Ferahevler de yaptıklarını” söyledi. 

Daha önce, Çayırbaşı Mahallesinde bulunan eski Tekel Kibrit Fabrikasında yapılacağı sözü verilen 400 yataklı tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma hastanesi projesinin neden geciktiğini ve hangi aşamada olduğu konusunda da şu bilgileri verdi. 

 “  Söz konusu arazinin Tekel’den sağlık bakanlığına  geçmesi maalasef 3 yıl sürdü. En uygun yer burası olduğu için Büyükşehir belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında Sarıyer-Çayırbaşı tüneli buradan geçti.

Böylece mevcut hastane projesi etkilendi. Gecikme bu yüzden oldu. Yeni proje hazırlandı, onaylandı. TOKİ’ye sevk edildi. Yani hastaneyi Toki yapacak. Sadece süreç uzamıştır. Sözümüzün arkasındayız yapımına başlanacak. Takibini yapıyoruz. 

“Sarıyer’in en önemli sorunlarında olan Ecrimisil (işgal tazminatı) ödeyen vatandaşlarımızın bugüne kadar ödedikleri Ecrimisil bedellerinin, tapu verilmesi durumunda tapu bedeline sayılması önerimiz oldu. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor.” Dedi. 

Sarıyer’in önemli sorunlarından olan “Balıkçı çarşısı” projesinin hayata geçirilmesi noktasında Büyükşehir belediyesinin yetkileri gerçeğini dikkate alarak, Sarıyer Belediyesine destek olurmusunuz?” Sorusuna istinaden ise, “Biz vatandaşımızın yararına olan her projeye destek oluyoruz zaten. Öncelikli projelerimiz var. Belediye başkanı bu konuda verdiği sözünü tutsun. Sonra biz yeniden değerlendiririz” açıklamasını yaptı. 

Mülkiyeti S.S Oto Sanatkarları Konut Yapı Kooperatifine ait, Sarıyer, İstinye Derbent mevkiinde kain, Tapunun 61 pafta, 386 ada, 2,8 ve 10 parsel sayılarında kayıtlı taşınmaz üzerine konut yapılmak üzere,  şirketimiz ile arsa maliki arasında imzalanan “Düzenleme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı Bina Yapım sözleşmesi” hükümlerine göre, sözleşmeye konu taşınmaz üzerinde haksız ve hukuka aykırı olarak yapmış olduğunuz “gecekondunun” kaldırılması görevi şirketimize tevdi edilmiştir.

Şeklinde başlayan tebligat örneğini göstererek, Cemre İnşaat Turizm San.Tic ve A.Ş. tarafından ilgili vatandaşlara tebligatlar yapıldığını, bu gelişmenin çok sayıda vatandaşımızı etkileyeceğini söyledi.

Buradan hareketle; bu gelişmelerin kendi dönemlerinde uygulama aşamasına gelmediğinin de altını çizdi.  

Ve son olarak; 

 “Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak bizler, her zaman vatandaşın en yakınında olmayı prensip edinmiş ve çözüm odaklı çalışmalar üretmek için mücadele vermeye devam edeceğiz. Sarıyerlilerin her türlü sorununu çözmek için var gücümüzle çalışacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için yaptığımız seçmen taramalarımızda da Sarıyerlilerden gördüğümüz yakın ilgi ve teveccüh için siz basın mensuplarımız vasıtası ile teşekkür ederim. “ dedi. 
 

Nurettin Koç / İstanbul Times   /  Sarıyer İlçe Temsilcisi 

 

Editör: TE Bilisim