Siirt'teki törenler askerlerin, 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar "Her şey Vatan için" ve "Vatan sana canım feda" sloganları eşliğinde yürüyüşüyle başladı.

BÖLGEYİ Mİ KURTARIYOR

Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma törenine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı temsilen katılan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır'a "Belediye Başkanı nerede?" diye sordu. Çığır'ın net bir cevap verememesi üzerine Tutulmaz, "Ne yapıyor, bölgeyi mi kurtarıyor, özerklik mi ilan edecekler?" diye sordu.

Tutulmaz ve Çığır'ın kısa süreli diyaloğunun ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Akçakale ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Daha sonra Vali Tutulmaz, makamında tebrikleri kabul etti. Hükümet konağı önünde devam eden törende Vali Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Çığır, vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kutlama, geçit töreni ile sona erdi.


Editör: TE Bilisim