Gezi eylemlerinde ‘Hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla haklarında iddianame düzenlenen, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın liderleri dün basın açıklaması yaptı. Beşiktaş’ta bulunan Kartal heykeli önünde yapılan açıklamayı okuyan Çarşı grubunun avukatı Mehmet Derviş Yıldız, “Bilinen uygarlık tarihinde bir ülkede anayasal düzeni bozmaya ve darbe yapmaya teşebbüsten yargılanan ilk taraftar grubu olan Çarşı ve Beşiktaş taraftarları olarak biz bugün karşınızdayız. Gezi protestolarından 31 yıl önce var olan adımızın şimdi de eksik, hatalı soruşturmalara, daktilo hatalarına maruz kalmış iddianamede bulunması asla onurlu ve vicdanlı mevcudiyetimize gölge düşüremeyecektir. Darbelere, antidemokratik teokrasilere karşı olan bizler bugün bu sıfatla yan yana getirilmeye çalışılıyorsak, bu bir trajedi değil komedidir” dedi. Çarşı grubu avukatlarından İnan Kaya ise iddianamenin, bir polis memurunun iddia ve suçlamaları üzerine hazırlandığına işaretle, “Kamuoyunda çıkan haberlerde 24 bin lira gibi bir para aldığımız söyleniyor. Bu dedikodudan ibarettir. Bu dedikoduyu yapan kişi bir devlet görevlisidir. Biz bu kişi hakkında suç duyusunda bulunduk. Soruşturma hâlâ devam ediyor. Böyle bir beyanı hangi gerekçe ve neden söylediğini anlatmasını istedik” diye konuştu.

GÖREVLİLER ARAYIP ÇARŞI’DAN YARDIM İSTEDİ

Avukat Mehmet Derviş Yıldız ise Gezi eylemlerinde kamu görevlilerinin Çarşı’nın önde gelen isimlerini arayarak olayları yatıştırmalarını istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Başbakanlık önünde başlayan olaylarda görevliler bizi arayıp şiddetin engellenmesi için yardım istedi. 38 sayfa iddianame hazırlanmış, bunun 21 sayfasında kimlik ve adres bilgileri var. Ortada bir örgüt iddiası var. Burada Çarşı gurubuyla ilgili hiçbir şey anlatılmıyor. Çarşı grubu sadece Gezi Parkı’yla birlikte anlatılmaya başlanıyor. Biz 32 yılı aşkın bir ruhuz. Burada Çarşı lekelenmeye çalışılıyor” dedi.

GÜLÜNÇ SUÇLAMA

DARBEYE teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Cem Yakışkan şunları söyledi: “Grupları Başbakanlığa saldırmaya yönlendirdiğim iddia ediliyor. Twitter’dan kitleleri yönlendirdiğim söyleniyor. Benim Twitter’ı açma tarihim 13 Ağustos 2013. Açtığım günden beri 20 tane tweet atmışım. Başbakanlığın önündeki kameralara baksınlar, benim olayları engellemeye çalıştığımı görürler. O gün iddianamede yaşananların tam tersi yaşandı. Çok gülünç bir suçlama.”

Editör: TE Bilisim