ÜNVER: CHP HAYAL BİLE KURAMIYOR

Danışma Meclisini Divan Başkanlığını seçim işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Bayramoğlu yaptı. Danışma Meclisinde kürsüye ilk olarak İlçe Başkanı Bahattin Ünver çıktı. Başkan Ünver konuşmasında muhalefeti hedef tahtasında oturttu. Geçen seçimde hedefi %40 olan CHP bu seçimde hedefini %35 olarak belirlemiş. Bunlar hayal bile kuramıyorlar. Birilerininhayali var.

İstanbul Times Haber Merkezi

AK Parti olarak bizim hayalimiz var %60 ve üzerinde oy alarak 400 milletvekilini meclise göndereceğiz ve büyük reisi bu ülkenin ilk devlet başkanı yapacağız. Bizim hedeflerimiz büyük hedefimiz Türkiye’yi dünyanın ilk 10 arasına sokmak biz bu hedef doğrultusunda çalışırken şer güçlerde bir takım oyunlarla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bunu asla başaramayacaklar. 7 Haziranda %60 ve üzerinde oy almak için gece gündüz hep birlikte çalmadık kapı bırakmayacağız dedi. 

AYDIN: ÇIRPICI’YA YÜZME HAVUZU VE BUZ HOKEYİ SALONU YAPACAĞIZ

AK Parti Başkanı Bahattin Ünver’in ardından kürsüye teşkilatın sorularını cevaplandırmak üzere Zeytinburnu Mimarı Belediye Başkanı Murat Aydın çıktı. Başkan Aydın soruları cevaplandırırken Zeytinburnu halkına birçok da müjde verdi. Çırpıcı Mahallesine Kadın ve Erkek yüzme havuzu aynı zaman dada buz hokeyi salonu yapılacağını ve arsasının büyük şey belediye başkalığı tarafından kamulaştırarak Zeytinburnu belediyesine verildiğini söyledi.

Çırpıcı Parkının ilk 2 etabının tamamlandığını ve açılışını Haziran ayından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını belirtti. Mayıs Ayında Zeytinburnu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceğini veren Murat Aydın son 4 yılda yapılan 300 milyon dolar değerindeki yatırımları toplu açılışının yapılacağını altını çizdi. Başkan Murat Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü. Askeri Lojmanların yerine Millet Parkı, Gençlik Merkez ve Dinlenme Alanlarının ve Veli Efendi Bloklarıyla ilgili planlar çıktı.

Eğer yük sahipleri isterse Zeytinburnu belediyesi olarak oradaki dönüşüm için destek vereceğiz.  4 yıl içinde Zeytinburnu’nun %50 sini bina bazında yenilemek istiyoruz. Büyük Marmara depreminden sonra  Zeytinburnu’nda yaptırdığımız incelemelerde 2500 bina çürük çıkmıştı. Şimdi bu binaları mülk sahiplerine 1 yazı göndererek binalarını yenilemelerini istiyoruz. Can güvenliğimiz her şeyin önünde.  Danışma Meclisine katılan bir vatandaşımızda Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydına ilçemizin çehresini değiştirdiği için teşekkür etti.

TURUNÇ: BİR TARİH SİZLERİ ALTIN HARFLERLE YAZACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç Sizler şimdi yaptığınız hizmetlerin farkında değilsiniz fakat tarih bir gün Sizleri altın harflerle yazacak dedi. Turunç konuşmasına şöyle devam etti. Tüm zorluklara rağmen tarihin Türkiye'ye yüklediği sorumluluklarla hareket edildiğini söyleyen Kızılay ile birlikte 20'den fazla yardım kuruluşunun içinde olan Turunç,  Afrika'da özellikle yardımların dış güçler tarafından engellendiğini, yardımlara saldırıların olduğunu vurguladı. Binlerce insanın ticaret yapmak, safari yapmak için çekinmeden o ülkelere gittiğini görünce yaptıkları yardımları daha anlamlı bulan Turunç, ne bindikleri bozuk uçakların düşmesinden ne de o bölgelerde uğrayacakları saldırılardan artık hiç korkmuyoruz dedi.

Gittiğimiz her yerde her kesim bizden yardım bekliyor. Onun için dünyadaki mazlumların elinden tutmamız gerekiyor. Birileri uçaklara binip bizim yardım götürdüğümüz yerlere para kazanmak, ticaret yapmak için giderken biz hizmet için gidiyoruz. Bu anlayışı kavrayınca aklınıza bombalanmak, kurşunlanmak hiçbir şey gelmiyor. Yani hizmet etme anlayışını yakaladığınız zaman korkmuyorsunuz. Ara uçuşlarda yanınızdaki koltuğu bakıyorsunuz Afrika'ya safari yapmaya gelmişler. Bu adam dünyalık işler için rahat rahat otururken ben niye korkayım ki dünyamız ve ahiretimizi adına güzel şeyler olurken...

Gazze Şeridi'ne yardım imkânlarını araştırmak ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek amacıyla Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel ile Gazze’ye giden İsmail Hakkı Turunç yaşadıklarını ise şöyle anlattı. 45 kilometre uzunluğunda ve 25 belediyesi olan bu anlamlı şehirde bir milyon yedi binden fazla Filistinli Gazze Şeridi'nde trajik koşullar yaşamakta. Belediye hizmetleri yaşanan savaş, ambargo, elektrik ve yakıt krizi nedeniyle olumsuz etkilenmiş durumda, saldırıların etkisiyle şehrin altyapısı çökmüş ve günlük hayat adeta durma noktasına gelmiş. Bizler ise Filistin’e girmek için günlerce giriş kapılarında yerlerde yattık dedi.

 
Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim