1 Kasım'daki erken seçim öncesi kurulacak geçici hükümette yer almayı kabul eden Tuğrul Türkeş, Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik!e açıklama yaptı.

MHP'nin kararına rağmen bakanlık teklifini kabul eden Türkeş, kendisine gelen eleştirilere cevabını atandıktan sonra vereceğini açıkladı.

Tuğrul Türkeş partiden ihraç edilmesine yönelik disiplin soruşturması ve istifa edip etmeyeceğiyle ilgili olarak ise “Hayır. Ben MHP’deyim. İstifa etmedim, etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz" ifadelerini kullandı.

Türkeş: 'İstifa Etmedim, Onlar da Beni Atamaz'

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümetinde bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geldi.

Karar için iki ay

Türkeş ‘tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması’ için Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) sevk edilmişti. MHP tüzüğüne göre MDK, en geç 15 gün içinde takibat başlatacak ve en geç iki ay içinde görüşerek karara bağlayacak. Aksi halde konu, Türkeş’in lehinde kesinleşmiş sayılacak. MDK, partiden kesin çıkarma kararları için üye tam sayısının çoğunluğu ile karar almak zorunda. Türkeş, 15 gün içinde MDK’da yazılı ya da sözlü savunma yapacak. Türkeş, MDK kararına 10 gün içinde itiraz edebilecek.

Editör: TE Bilisim