MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçici Bakanlar Kuruluüyeliği için yaptığı teklifi kabul etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu’nun bugün mektupla geçici hükümette bakanlık teklifinde bulunduğu MHP’li milletvekillerinden Türkeş, Başbakanlığa yazılı olarak yanıtını iletti.

BAŞBAKAN TELEFONLA ARAYIP TEŞEKKÜR ETTİ

Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu ile Türkeş’in telefonda görüştüğü belirtildi. Başbakan Davutoğlu, telefon görüşmesinde, teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya olumlu cevap verdiği için Türkeş’e teşekkür etti. Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de Türkeş’e teşekkür eden Davutoğlu’nun, Türkeş ile nasıl bir görevlendirme yapılacağına ilişkin de yakın zamanda görüşmesinin beklendiği ifade edildi.

İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun götürdüğü Bakanlık teklifini kabul ettiğini açıklayan Tuğrul Türkeş'e MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan istifa çağrısı gelmişti. Yalçın "İstifasını bekledik ama gtelmedi. Tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla disipline sevk edildi" ifadeleriyle ihraç kararını duyurdu.

TÜRKEŞ'İN "EVET" CEVABINA MHP'DEN İLK TEPKİ

MHP Genel Başkanı Mevlüt Karakaya katıldığı canlı yayında 'Teklifi kabul etmesinden sonra partiden ihraç edilir mi?' sorusuna 'Şu ana kadar resmi olarak böyle bir karar verilip verilmediğinibilmiyorum. Ama eğer evet demişse ben gereğini kendisinin yapacağını tahmin ediyorum' dedi.

MHP Genel Başkan Yard. Semih Yalçın ise "Türkeş'in istifasını bekliyoruz, yoksa ihraç edeceğiz" diye konuştu.

"SARAY'A SORMAK LAZIM"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise 'Görevi neden kabul ettiğini Saray'a sormak lazım' diye cevap verdi.

AKŞENER VE TANRIKULU REDDETMİŞTİ

MHP'de teklif götürülen diğer isimler ise Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu olmuştu. Akşener ve Tanrıkulu ret cevabını verirken Tanrıkulu, kendisine yapılan teklife tepki için MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli dün Ankara'da bir gazetecinin 'Partili vekillerinize bir bakanlık teklifi gelirse tepkiniz ne olur?' sorusuna MHP Genel Başkanı Bahçeli "Bizim partililerimiz değil dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır ne satılır." demişti.

Daha önceki açıklamalarında teklifi 'ahlaksızca' bulduğunu söyleyen Vural, teklifin açıklanmasının ardından 'MHP iradesine karşı saygısızlık ve terbiyesizlik' diyerek Başbakan Davutoğlu'na tepki göstermişti.

SARAY'A GİDEN İSİM 'TUĞRUL TÜRKEŞ'Tİ İDDİASI

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen bir MHP’li olduğunu ancak bunun kim olduğunu belirleyemediğini söylemesinin ardından Ankara kulisleri hareketlenmişti. MHP’de Erdoğan ile görüşen o ismin ise Tuğrul Türkeş olduğu iddia edilmişti.

YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriye'dir. İktisatçı ve İş AdamıHacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. AydınlıkTürkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi. İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim