Muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı topladıklarını ilan etti. Koray Aydın, "Haziranda kurultay yapacağız" dedi. Meral Akşener kurultayın neden engellendiğine ilişkin polisin yazılı emrini görmeden ayrılmayacağını söyledi. Bir açıklama da Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "Yargıtay kararı beklenecek. Buradan sağduyu ile ayrılacağız" diye konuştu. Alanda 13.20 itibarıyla alanda sadece Meral Akşener kaldı. Yaklaşık 2 saat bekleyen Akşener, "Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek" dediği konuşmasının ardından alandan ayrıldı. Akşener'in iki kez, 'Bahçeli istifa' şeklinde slogan atan grubu, 'Yapmayın' diyerek susturması dikkat çekti. Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, görevlendirilen il başkanlarının kontrolünde kimlik ibraz etmek suretiyle, 748 delegenin hazirun listesini imzaladığını belirtti.

MHP'deki kurultay krizinde hareketli gün... Peş peşe son dakika haberleri geldi. Yusuf Halaçoğlu 4 genel başkan adayı adına ortak açıklamayı okudu. Koray Aydın "Haziranda kurultayımızı yapacağız" diye konuştu. Meral Akşener, tüzük kurultayının neden engellendiğine ilişkin yazılı emri görmeden ayrılmayacağını söyledi. Bir açıklama da Sinan Oğan'dan geldi, "Birazdan buradan sağduyulu şekilde ayrılacağız" dedi, Yargıtay kararının bekleneceğini söyledi. Saat 13.20 itibarıyla barikatların önünde 4 muhalif adaydan sadece Meral Akşener kaldı. Yaklaşık 2 saat sonra Akşener de bir konuşma yaparak alandan ayrıldı. Akşener kriz nedeniyle Yargıtay'ı suçladı. Akşam saatlerinde Sinan Oğan'ın avukatı 748 imza toplandığı iddiasında bulundu.

İşte MHP'deki  kurultay krizinde yaşanan son dakika gelişmeleri:



748 İMZA İDDİASI

16.40 Olağanüstü kurultay tartışmalarının yaşandığı MHP'de, kongre için hazirun listesine 748 delegenin imza verdiği bildirildi.



Genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan muhaliflerden Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlendirilen il başkanlarının kontrolünde kimlik ibraz etmek suretiyle, 748 delegenin hazirun listesini imzaladığını belirtti. 

"Kongre olmayacak diye gelmeyen delegeler oldu, onlar da olsaydı, sayı daha fazla olabilirdi" diyen Ergün, "Bu imzalar ülkücülerin kongre istediğini gösteriyor." ifadesini kullandı. Ergün, Yargıtay kararının ardından daha geniş katılımlı bir olağanüstü kurultay düzenleyeceklerini kaydetti. 

Söz konusu rakam, MHP tüzüğü gereği kongre yapılabilmesi için gereken bin 212 delegenin salt çoğunluğu olan 607'nin üzerinde bir sayıyı işaret ediyor.

Bahçeli Genel Merkez'deBahçeli Genel Merkez'de

MHP'de bugün Ankara'da şu saate kadar yaşananlar:



AKŞENER: BU YOLCULUK DEVAM EDECEK

14.45 Meral Akşener, alanda bekleyen partililere seslendi. Akşener, "Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek" dedi. Akşener'in konuşmasının satır başları şöyle:

"Biliyorum Bozkurtlar ve Asenalar benimle. Polisle engellemeye çalışıyorlar. Elbette ki onlar bizim evlatlarımız, elimiz kalkmaz. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk, sanmasın AKP, sanmasın saray, Ülkücüler vazgeçti. Onlar bizim güvenliğimizi korumakla yükümlüler. O yüzden biz de burada bekledik. Sabaha kadar bekleyecektim ama arkadaşlarım dedi ki, ‘Saat 7’den beri herkes burada. Yiyecek yok, su yok, en temel ihtiyaçlarını giderecek yer yok.’ O yüzden şimdilik evimize gidiyoruz. İktidara sesleniyorum, ne yaparsanız yapın Ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz. Adalet istiyoruz diyenlerin yolculuğunun en güçlü olan bu milli irade hareketinin önüne geçemeyeceksiniz. Türk Milleti karar verdi. Duyduk o sesi. Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek."

MHP'de olağanüstü günMHP'de olağanüstü gün



(Bahçeli istifa sloganları) "Yapmayın, yapmayın. Çok daha önemli bir işi başarıyorsunuz. O iş nedir biliyor musunuz? Bir arkadaşla uçakta karşılaştım, dedi ki, ‘Meral Hanım geri adım atmayın. Bize diazem içirdiler.’ Siz o uyuyanları uyandırıyorsunuz. Demokrasiyi sadece kendileri için zannedenlere ve onlara arka bahçelik yapanlara ayna tuttunuz ayna. Türkiye’de bu düzenin değişmesi için bir kilit taşını çektiğimizi zannetmemiştik. Biz sadece seçim sonucunu Ülkücü hareket hak etmedi, gelin meşveret yapalım. Biz bunu derken tam 5,5 ay geçti. Hiç nezaketimizi bozmadık ama bugün bir başka tiyatroyu, kirli bir tiyatroyu Türk Milleti’nin önüne getirdik."

'MHP KONGRESİ İÇ İŞİMİZ DEĞİLMİŞ'



"Biz zannettik ki kongre talebimiz sadece bir iç işimizdir. Gelinen noktada anladık ki MHP kongresi iç işi değilmiş. Kirli düzenin, hukuksuzlukların devam etmesi için gereken kilit taşını biz çekiyormuşuz. Ülkücüler bir irade ortaya koydular. Çatlasanız da patlasanız da o kilit taşını çekeceğiz dediler. 1999’da vardı ya ‘bir şey değişecek, her şey değişecek’. Evet, bizim kurultayımız olacak ve Türkiye’de her şey değişecek. Yargıtay’a seslenmek istiyorum. Bu kaosun, bu hukuksuzluğun sebebi sissiniz. Derhal bu kaosu, bu yanlışlığı gidermelisiniz. Eğer adalet anlayışı bu ülkede yüzde 24’e düşmüşse hukuk adamlarımızın bu algıyı düzeltmek için gereğini yapma mecburiyeti vardır. Hakkımızın sonuna kadar takipçisi olacağız. 





Editör: TE Bilisim