Başbakan Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını ve sınır bölgelerinde profesyonel askerlerin görev alacağı çalışmanın son aşamasına geldiğini açıkladı.

Yeni bir dönem başladı...

Erdoğan, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Demirspor Tesisleri’ndeki iftarda konuşan Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığına işaret etti. Erdoğan şunları söyledi: “Bizim için dünyadaki en büyük acılardan biri elbette insanın eşinden, evladından, kardeşinden ayrılmasıdır. Siz şehit aileleri bize bu anlamda eşsiz dersler veriyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Böyle bir acı karşısında sabır ve metanetinizi, inancınızdan, tevekkülünüzden, vatan ve millet aşkınızdan aldığınızı iyi biliyoruz. Sizler vatanını, milletini, istiklalini savunmak uğrunda gözünü kırpmadan şehadet gömleğini giymiş o kahraman yiğitlerin, kahraman ailelerisiniz. O yürek yakan cenaze merasimlerinde gözü yaşlı anne babaların izzetine, vakarına milletçe şahit oluyoruz. O metanetiniz, o vakarınız, o asil duruşunuz sonsuza kadar sürecek. Hele biz teröristleri sevindirmeyeceğiz.” Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

‘Bir öleceğiz, bin dirileceğiz’

“Türkiye uzun yılardır bu milletin birliğine kasteden terör belası ile mücadele halindedir. Hepimiz biliyoruz ki bu cinayet odağının asıl hedefi, bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü, huzurunu kaçırmak, ahengimizi bozmaktır. Ancak bu yanlış hesaplar hiçbir zaman tutmayacak. Bu kaya gibi sağlam millet, nifak çıkaranın fitne çıkaranın istediği şeyi yapmayacak, bu iman dolu kalpler birbirine düşmeyecek. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz.”

Terörü minimize edeceğiz

Terörle mücadelede yeni yöntem ve stratejilerin devreye sokulacağına da işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Hiçbir zaman o gözü dönmüş caniler gibi düşünemeyiz. Bizler öfkelerimize intikam hislerimize mağlup olmayacağız. Ama terörü minimize etme noktasındaki azmimizin de tavizsiz süreceğinden şüpheniz olmasın. Gelişen şartlarda mücadele yöntem ve stratejilerimizi yenileyerek bu işin de üstesinden geleceğiz. Yeni bir dönem başlıyor. Milletimiz, vatandaşımız hiçbir kutsalı olmayan bu cinayet şebekesinin bertaraf edildiğini görecek.

Şimdiden pozisyon almalılar...

Meşruiyet çizgine gelmek isteyenler, meşruiyet çizgisinde kalmak isteyenler, şimdiden pozisyonlarını almalıdır. Hiçbir siyaset, birlik ve bütünlüğümüzden kardeşliğimizden önemli değildir. Herkesi günlük siyasetin bütün kaygılarını bir tarafta bırakarak bu kararlı mücadelemize destek olmasını bekliyoruz. Demokrasiden, özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceğiz. Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunun hazırlığını yapıyoruz. Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına geldi. Emniyet teşkilatımız da bütün eğitilmiş personeli ile bu mücadelenin içinde yer alacak. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz. Biz bu ülkede tek millet dedik bu ülkede tek bayrak dedik ve bu yola böyle devam edeceğiz.”(Vatan)

Editör: TE Bilisim