BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul Times’e açıkladı:

 “SEÇİMLERE KENDİ AMBLEM VE İSMİMİZLE KATILACAĞIZ”

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere kendi amblem ve kendi isimleriyle katılacağını belirterek, “BBP'nin ittifaklara bakışı ortadadır. 18 yıllık geçmişi bulunan partimiz, ülkeyi sıkıntıya sokan bölücü terör, ekonomik terör, ahlaki terör noktasına bakarak hiçbir vebale girmeyen tek partidir.” dedi.

Ankara Temsilcimiz Reşat Kuşçuoğlu, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile görüştü. Kuşçuoğlu’nun gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Topçu, şunları söyledi: “Milletimin benden bir istediği vardır. O da kamuoyuna malolmuş ve halk tarafından sevilen kişilerle bir araya gelmektir. Halkımızın benden istediği ve benimde 'Milliyetçi Siyasi Kuvvetler' diye adlandırdığım siyasilerle milli, demokratik bir merkez çatı oluşturarak seçimlere gitmektir. Bende 3-4 aydır bu konudaki düşüncelerimi kamuoyuyla paylaşıyorum. Bana, 'rahmetli Genel Başkanınız Muhsin Yazıcıoğlu'nu çok seviyoruz, seni de çok seviyoruz, ama bu baraj sistemi çok yüksek, çok adaletsiz, şunlarla bir araya gelsen' diyorlar.' Bir araya gelin dedikleri Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Hasan Celal Güzel, Ramiz Ongun ve bunun gibi halk tarafından sevilen insanlar.

Özellikle Numan Kurtulmuş'la görüşüp görüşmediğim soruluyor? Numan Bey'le aramızda bir kardeş hukuku var. Dar zamanlarda, dar günlerde kardeş kardeşe ne yaparsa ben onu yapıyorum. Şu anda kendisiyle görüşmedik ama görüşmeyeceğimiz anlamına da gelmiyor. 

Bu milletin isteği doğrultusunda kapalı kapılar ardından değil, milletin önünde görüşmelerimi yapacağım. Hukukumu eşitliyorum, yanyana, eşit şartlarda milletin bizden bu isteğini yani milletin elini birlikte 'rahatlatalım' diyorum. Milletin temsil edildiği bir meclis, gerçekten milletin menfaatine olacaktır.''

 

ERBAKAN ZİYARETİ

Topçu, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak ''Bir siyasi birliktelik olabilir mi?' sorusuna karşılık, görüşmede ittifak konusunun açılmadığını Erbakan'a hayırlı olsun dediklerini ilettiğini ve ülke meselelerini görüştüklerini dile getirdi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Ben herkese söylüyorum. Milli, demokrat, merkez bir çatı oluşturmak istiyorum. 18 yıldır ülkenin fotoğrafına bakıyorsunuz, bölücü terör, günlük terör ve ahlaki terör konusunda eli temiz tek parti BBP'dir." şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP'nin bölücüler hariç herkesin ikinci partisi olduğunu savunarak, Numan Kurtulmuş'un, Ramiz Ongun'un, Hasan Celal Güzel'in ve Süleyman Soylu'nun kendilerine uzak insanlar olmadığını ifade etti.

Erbakan'a bir ittifak çağrısı olup olmadığı şeklindeki soru üzerine BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Hocam'a da böyle bir istekte bulunurum, görüşürüm. Muhataplarımdan kim ilgi duyarsa gider bu konuyu görüşürüm. Ad ve amblemin tanınması kolay değil. BBP bunun için bedeller ödedi." değerlendirmesinde bulundu.

 

REFERANDUM

BBP lideri Yalçın Topçu, 12 Eylül'de yapılan halk oylaması öncesinde sivil bir anayasanın kaçınılmaz olduğunun söylenmesine rağmen, bunun için 2011'in işaret edilmesinin kabul edilir olmadığını söyledi edilmesinin kabul edilir olmadığını söyledi

Yalçın Topçu, ''Sayın Başbakan referandum öncesi sivil bir Anayasanın kaçınılmaz olduğunu söylüyordu. Bununla alakalı bu Meclisin görevi olduğunu iddia ediyordu. Referandum sonrası bu çalışmalara başlanacağını söylüyordu ama şimdi anayasayla alakalı 2011'i işaret etmesi kabul edilebilir bir şey değil'' dedi.

''Evet'' oyu verenlerin de ''Hayır'' oyu verenlerin de tamamının yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğuna işaret ettiğini ileri süren Topçu, şunları söyledi:

''Yüzde 42 hayır oyu verenler, 'böyle yamalıklı bohça önümüze getirmeyin, yapıyorsanız düzgün düzenli, BBP'nin dediği gibi, devlet ebed müddet olsun, millet bir ve beraber olsun ama bunun merkezinde insan olsun, bireyin hak ve özgürlükleri, ileri ülkeler seviyesinde olsun, mutabakatlı sivil bir anayasayı getirin, önümüze koyun' dedi.

Sayın Başbakan umarız ki bu kararından vazgeçer. Bu cunta anayasalarından toplumun her kesimi zarar gördü, sağcısı, solcusu, askeri, Alevisi, Sünnisi zarar gördü. Toplumda bu cunta anayasalarından zarar görmeyen, dövülmeyen hiç bir kesim kalmadı. Bu kesimlerin tamamından oluşturulacak Meclis Başkanımızın himayesinde, bütçesi Meclis Başkanımız tarafından konulacak, bizim dediğimiz sayı 200 ama bu 250'de olabilir, anayasa hazırlık komisyonunun kurulmalı. Bu komisyon, 7-8 aylık süre içerisinde tamamen millet adına, milletin ihtiyaçlarıyla alakalı bir çalışma yapmalı. Hazırlanacak metin 2011 seçimleri sonrasında oluşacak Meclise teslim edilmeli.''

Editör: TE Bilisim