Sarıyer’in ilk Semt Evi Bahçeköy’de açıldı…

Sarıyer Belediyesi’nin, katılımcı, demokratik yerel yönetimi yaygınlaştırmak ve vatandaşların belediye hizmetlerinden doğrudan, mahallelerinde yararlanmalarını sağlamak amacıyla her mahallede kurmayı planladığı Semt Evleri’nin ilki Bahçeköy’de açıldı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Bahçeköy Semt Evi’nin, içerisinde yer alan çok amaçlı salonu, mahalle derneği, muhtarlık ofisi, kadınlar için atölyeler ve vergi ödeme merkezi ile halkın sorunlarına hızlı çözüm üretmek hedefleniyor.

Herkese eşit, ücretsiz ve kaliteli hizmet

Bahçeköy Sardunya Sokak’ta hizmet verecek Semt Evi’nde, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit, ücretsiz ve kaliteli hizmet anlayışı ile mahalle sakinlerinin bireysel, toplumsal ve kültürel gelişimlerine destek olmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda düzenli olarak seminerler, danışmanlık hizmetleri, meslek edindirme ve hobi kursları düzenlenecek.

Açılış kurdelesini Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, muhtarlar ve Bahçeköy sakinleriyle birlikte keserek vatandaşlarla binayı gezen Belediye Başkanı Şükrü Genç, göreve geldikleri ilk günden itibaren Sarıyer’de alışılagelmişin dışında bir yerel yönetim anlayışı ile çalıştıklarını ve bunu yaşama geçireceklerini her fırsatta dile getirdiğini belirterek, “Bu vaatlerimizin sözde kalmayacağını sözlerimize eklemiştik. Bugün bu sözlerimizden birini daha hayata geçirmenin büyük mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Açılışa, çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Sarıyer İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu, İl Meclis Üyeleri, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, belediyenin birim müdürleri de katıldı.

Açılışa ilgi gösteren büyük bir kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Şükrü Genç, şu görüşleri dile getirdi: 

“Bugün burada açılışını yaptığımız Semt Evi’miz söz verdiğimiz projelerden biridir. Bahçeköy Semt Evimiz’le bizim her fırsatta dile getirdiğimiz hizmet odaklı sosyal belediyecilik anlayışını yaşama geçiren örnek hizmetlerimizden birine daha imza atıyoruz.

Katılımcı ve demokratik yerel yönetimi yaygınlaştırmak ve vatandaşların belediye hizmetlerinden doğrudan kendi mahallelerinde faydalanmalarını amaçlayan Semt Evleri’nin ilki Bahçeköy’ümüzde hizmete giriyor. Semt Evleri’mizi yaygınlaştırarak bütün mahallelerimizde hizmete açacağız. Bahçeköy’deki Semt Evi’mize çok yakında Kireçburnu ve Kazım Karabekir mahallerimizdeki Semt Evleri’ni ekleyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Şükrü Genç, konuşmasında Semt Evi Projesi’nin yanı sıra, son bir aydan beri gazetelerde haberleri ve billbord’larda ilanları yayınlanan Sarıyer Belediyesi Merkez Yönetim Binası’nın temelini yakında atacaklarını ve Sarıyer Belediye Konservatuarı’nı kurmak için de çalışmaları tamamladıklarını vurguladı.

Bahçeköy Merkez Mahallesi Muhtarı Muhittin Atmaca da yaptığı kısa konuşmada, mahallelerine semt evini kazandırdıkları için Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibine teşekkür etti.

Yörem Halk Oyunları ekibinin bir gösterileri ile renk kattığı açılışın ardından bir de kokteyl verildi.

SARIYER BELEDİYESİ SEMT EVLERİ PROJESİ

Katılımcılık ve demokrasinin merkezi

Önümüzdeki günlerde Kireçburnu ve Kazım Karabekir Mahallesi’nde  de hizmete girecek SEMT EVLERİ’nde, Mahalle Meclisine sunulacak olanaklar ile katılımcı ve demokratik bir yerel yönetim anlayışının uygulanması amaçlanmaktadır. Mahalle Meclisi Belediye Başkanı, Mahalle Muhtarı, varsa o mahallenin Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, Spor Kulübü ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, inanç grupları, engelli, kadın ve gençlik temsilcilerinden oluşmaktadır.

Mahalle sorunlarına yerinde çözüm

SEMT EVLERİ’nde ayda bir defa Belediye Başkanı’nın başkanlığında oluşturulacak Mahalle Meclisi toplantısında, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, mahallenin sorunları, çözüm yolları ve öncelik sıralaması tartışılacak. Toplantıdan çıkacak kararlar doğrultusunda çözümlerin hayata geçirilmesi için Belediye Meclisi ile diğer ilgili Belediye Birimleri’ne bilgi verilmesi planlanıyor.

SEMT EVLERİ’NİN BİRİMLERİ

Mahalle Muhtarı Ofisi

Mahalle Derneği Ofisi

Çok Amaçlı Toplantı Salonu

Atölyeler

Vergi Ödeme Birimi

Çay Ocağı

SUNULACAK HİZMETLER

Folklor ve sanat eğitimi

Yabancı dil kursları 

Meslek edindirme ve beceri kursları

Öğrencilere etüt desteği

Temel yurttaşlık eğitimi

Tüketici hakları eğitimi

Deprem, ilkyardım ve kurtarma seminerleri

Çevre ve afet bilinci geliştirme seminerleri

El işlerini sergileme imkanı

Mahalleyle ilgili konularda toplantı imkanı

Haber : İstanbul Times Sarıyer İlçe Temsilcisi Nurettin Koç

 

Editör: TE Bilisim