Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatının, İlçe ile Belediye arasında ayrılık rüzgârlarının estiği iddialarına karşın, Birlikte, beraber  ve dayanışma içerisinde olabilmek için Kireçburnu’nda bulunan Gülistan Restaurant’ta 24 Nisan Cumartesi akşamı “Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” adı altında düzenlediği yemekte, yerinde, yürekli, coşkulu, anlamlı mesajlar verildi.

Yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizde yaşanmakta olan süreçlerdeki bilinen gelişmelerin çağdaş-demokrat projeye karşı ve Türkiye’nin teslim alınmasına yönelik gelişmeler olduğunu ifade eden Sarıoğlu,

Cumhuriyet Halk Partisinin bu sürecin önünde tüm gücüyle duracağını, güçlü olmanın en önemli şartının ise birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bulunmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin teslim alınması için önce Cumhuriyet Halk Partililerin teslim alınması gerektiğini, ama teslim alamayacaklarını özellikle vurguladı. Günün birlik günü, dayanışma günü olduğunun altını çizen Sarıoğlu, “Başarılı olabilmemiz için birbirimize güvenmeliyiz” dedi.

Belediye Başkanı Sayın  Şükrü Genç ise, Ülkemizin çok sıkıntılı, hayati bir dönemden geçtiğini, herkesin yalnızca elini taşın altına koymasının yeterli olmayacağını, üstüne düşeni yaparak, gövdesini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, “Taş nerede olursa olsun, isterse toprağa gömülü olsun. Gerektiğinde toprağı tırnaklarımızla kazıyarak gövdemizle taşın altına gireceğiz.” diyen Genç,

“Bu taşın altına gövdemizi bir partili, olarak koyacağız. Partili olmak partinin ilke ve kurallarını yaşamakla, partiyi yaşamakla olur, Atatürkçü olmak Atatürk’ü yaşamakla, Yurtseverlik yurdunu sevmekle olur, Sarıyerlilik Sarıyer'i sevmekle olur" dedi.

 Uluslararası siyasetin çoğu kez yerel yönetimler üzerinden geliştiğini, herkesin bu bilinç içerisinde hareket etmesinin ve bireysellikten uzak, toplumun beklentilerine yönelik olarak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Sarıyer’in, yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve partililerle, bu ülkeye, Sarıyer’e gönül verenlerle destan yazdığını ifade ederek, iktidar hedefine ulaşabilmek için ise, her türlü şart ve koşulları halkımızla iç içe yaşayarak, birlikte yürüyerek oluşturmak zorunda olduklarını ve günün ayağa kalkma günü, emanetlerin geri alınması günü olduğunu söyledi.

Ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan’ın paylaşımlarıyla renk kattığı Geceye,

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, eski Kültür Bakanı  Ercan Karakaş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Sekreteri Uğur Göksoy, CHP İstanbul İl Yöneticisi Çetin Keçeli, İl Disiplin Kurulu Üyesi Erol Abik, belediye başkan yardımcıları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, çeşitli ilçelerden CHP ilçe başkanları, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve partililer katıldı.  

İstanbul Times / Nurettin Koç

Sarıyer İlçe Temsilcisi 

 

Editör: TE Bilisim