“Devrim karşıtlarının ulusal yaşamı geriye çekme çabalarından toplumu korumak için her alanda aydınlatıcı ve uyarıcı hizmetlerin verilmesi gereklidir.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ile makamında buluştuk.  Görüşmemizde Serdaroğlu şu bilgileri aktardı.

1989 yılında kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği, 16.04.1993 günlü, 21554 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 28.03.1993 günlü, 93/4239 sayılı kararıyla          “ Kamu Yararına Çalışan Dernekler” arasına alınmıştır.

Atatürk ve Atatürkçülük konusunda ilerici bir anlayışla bilimsel, toplumsal ve kültürel çalışmalar yapmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kurulmuştur. Derneğin Genel Merkezinin Ankara olduğunu ifade ederek anlatmaya başlayan Serdaroğlu,

Derneğin amacını; “Atatürk’ün önderi olduğu Türk Devrimi’ni ve bu devrimin temelini oluşturan ilkelerini her alanda ilerlemeye açık ve sürekli geliştirici nitelikteki düşünce sistemini, devrimin bugünkü sonuçlarını ve yarınlara uzantılarını, Atatürk’ün düşüncelerini, davranışlarını, savaşımlarını ve yapıtlarını inceleme, araştırma konusu yapmak, bunlara karşı girişim, adım ve akımlarla yasalar çerçevesinde düşün savaşımı vermektir.

Atatürk’ü, Atatürkçülüğü ve her alandaki uygulamalarını benimseyenlerin güçlerini bu bağlamda birleştirip Atatürk’ün belirlediği erekler doğrultusunda atılımları yaygınlaştırıp sürdürmek, devrim karşıtlarının ulusal yaşamı geriye çekme çabalarından toplumu korumak için her alanda aydınlatıcı ve uyarıcı hizmetler vermelerini gerçekleştirmektir.

Atatürk’ü, yapıtlarını ve Atatürkçü düşünceyi yıpratmak ve kötüye kullanmak amacıyla yapılan her tür kalkışmaya, söz ve eyleme gereken yanıtı vermek, olumsuzluk ve aykırılıkları gidermek, Atatürk’ün anlayışının, düşüncesinin, ilke ve atılımlarının özünü tüm anlamıyla açıklayıp değerlendirerek savunmaktır.

Hiçbir ayrım gütmeden ve gözetmeden, anayasal demokratik düzen güvencesinde insan hak ve özgürlüklerini üstün tutarak yurttaşları tam eşitlikle kucaklayıp ulusal dayanışmanın temeli olan toplumsal barışı sürekli kılmak, her tür teröre ve sömürüye karşı çıkarak Türkiye Cumhuriyetini çağdaş sosyal hukuk devleti niteliğiyle sonsuza değin bağımsız yaşatma istencini ve bu yolla Türkiye aydınlanmasını güçlendirmektir.” Şeklinde açıkladı.

Emekli öğretmen Serdaroğlu, ADD Sarıyer  Şubesinin 16 Mayıs 1997’de kurulduğunu. O tarihten bugüne kadar şube başkanı olarak görev yaptığını, 400 civarında nitelikli aktif üyelerinin olduğunu, tüm mahalle, köy ve sitelerde temsilcilerinin bulunduğunu vurgulayarak açıklamalarına devam etti.

“ADD’nin amacı doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her şeyden önce toplumu aydınlatmak için sanatın her türlüsünü Sarıyer’de yaşatmaya çalışıyoruz.

Örneğin, panel, konferans, seminer gibi etkinliklerimizde, ülkemizin değerli aydınlarını Sarıyer’e getirip halkımızla buluşturuyoruz.

Daha çok ulusal günlerde okullara, güne uygun konferanslar verdiriyoruz. Gücümüz çerçevesinde de dayanışma ve yardımlaşmaya gayret ediyoruz.” Dedi.

Ve ülkemize karşı olan güçlerin önyargılı tutumlarına karşı miting, yürüyüş, basın açıklaması gibi yasal haklarımızı kullanıyoruz.

Yine yasalar çerçevesinde ülkemizin ekonomik bağımsızlık yolunda başarısı için mücadele veriyoruz. Özelleştirme gibi.

Mesela, Et ve Balık kurumu onlarca yıl et ve balık üreterek halkımıza hizmet ederken, bugün ithal etme yetkilendirilmesi yapıldığı açıklamalarında bulunarak sözlerini tamamladı.

Nurettin Koç / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim