Kemal Yılmaz,ile Levent Çotuk erkek vekilleri temsilen, kadın vekilleri temsilen de Zeynep Şule Rıdvanoğlu, ve F.Nevin Gökçe canlı yayına katıldı

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'in hazırlayıp sunduğu GÜNDEM programının canlı yayın konuklarının öğleden önceki katılımcıları Saadet Partisi İstanbul 2.Bölge bayan Milletvekilli adaylarından Zeynep Şule Rıdavaoğlu ve F.Nevin Gökçe oldu.

Öğleden sonraki canlı yayın konukları ise eski Zeytinburnu eski ilçe başkanı Kemal Yılmaz ve Levent Çotuk oldu.

Vekil adayları bu seçimde Saadet Partisine verilen oyların boşa gitmeyeceğini ifade ederek yeter ki bize verilen oylar vekili çıkarmaya yetsin.

Yeni çıkan yasaya göre Anayasa'ya bireysel başvuru hakkımız ile bizden daha az oy alan bir kişinin vekil seçilmesi halinde biz de alıdğımız oyları gerekçe göstererek baraj engeli ile bu hakkımızın elimizden alınmak istendiğini ileri sürerek Anayasa mahkemesinde bireysel dava açarak vekilliğimizi alacağız dediler.

Vekil adayları özetle konuşmalarında 13 Yıllık Ak Parti iktidarının Ekonomik,Dış siyaset konuları başta olmak üzere bir çok alanda ülkeyi geriye götürdüklerini iddia ederek Saadet Partisi iktidarında her şeyin daha güzel olacağını ifade ettiler.

Vekil adayları parti olarak kısa süre koalisyon ortağı oldukları zaman bile Memur'a ve işçiye % 50 zam verdiklerini ifade ederek şu an iktidar olsa bunu yine yaparız dediler.  

Ayrıca Ahlşak ve maneviyatında bir çöküntüde olduğunu vurgulayarak bu konuyada eğileceklerini de ifade ettiler.
  
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim