Rıdvan Budak çok önemli konulara temas etti

Avclar Ezo Restorant'
 ta yapılan kahvaltılı aday tanıtım toplantısında Misafirlerini kapıda tek tek karşılayan eski DİSK başkanı ve Parlamanter Rıdvan Budak İstanbul 3.Seçim bölgesinden  olmak üzere yaklaşık 700 CHP üyesi ile bir araya geldi. 

İstanbul Times Haber Merkezi  / Merve Saraç 

Kahvaltılı Toplantıya İstanbul 3. Seçim Bölgesinde  bulunan Muhtarlar‚ STK Temsilcileri‚ Meclis Üyeleri ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve bir çok değişik kademede görev yapan CHP üyeleri katıldı...

Sahil kesimlerine sıkışıp kaldık tespiti çok önemliydi 

Bir zamanlar Sosyal demokratların İstanbul'da % 59 oy adıklarını ifade eden Budak tarihimizde bütün Türkiye'de ciddi bir oy aldığımız halde bugün sahil kesimlerine ve Trakya'ya sıkışıp kalmalarını ciddi olarak irdelemeleri gerektiğini ifade etti.

İçinde bulunduğumuz İstanbul 3. Seçim bölgesinde bulunan 13 İlçenin 6’sının  yerel yönetimi bizdedir. 
Yardımlaşmaya dayanışmaya muhtaç çok insan var. Bizler sosyal desteği kurumsallaştırmamız lazım bunu sivil hayata da yansıtmamız lazım. Yoksul öğrencilerin hastaların yaşlıların yanında olmalıyız. CHP’nin kapısı hakkın hukukun kapısı yapmalıyız

Demokrasi ve Laiklik'ten vazgeçmeden üretim ve sanayiye önem vermeliyiz  

AKP’ Laik Cumhuriyeti dönüştürüyor‚ Laik cumhuriyet korunmalıdır. Laiklik Türkiye’de demokrasinin ve farklılıkların teminatıdır. Anayasayı yasaları çiğneyen mahkeme kararlarını uygulamayan soyguna devam eden bu anlayışa karşı direnmek anayasal haktır. CHP Anayasayı Cumhuriyeti Laikliği korumakla görevlidir‚  bunu seyredemez. Bunun için direnmeli‚ duruşunu  dünyaya ilan etmelidir.

Ben mecliste olsam genel başkana 3 günlük açlık grevi yapmayı  teklif ederdim

Ben olsam genel başkanıma  mecliste  3 günlük açlık grevi yapılmasını teklif eder ve AKP’nin demokrasi karşıtlığı olduğunu dünyaya deşifre edilmesini sağlardım. CHP‚ AKP’nin düzenine çomak sokma zamanı gelmiştir. CHP parlamento da direnme gücünü göstermelidir.

Artık devlette düzende akp dir

Türkiyede artık üretim her geçen gün yok olmaya doğru gidiyor. Sanayileşme yok oluyor‚ emek yok sayılıyor‚ İnsan hayatının bir değeri yok. İmar- rant-inşaat-sahte duble yollar var.Türkiye’nin borcu 240 milyar dolardan 800 milyar dolarlara kadar yükseldi devlet borçlanıyor ama işsizlik çözülmüyor. Bilgiye teknolojiye dayalı uluslar arası rekabet gücü olan  bir tek sanayi kuruluşu yapılmadı.

Sanayileşme

Başbakan geçenlerde sanayide 100 yıl geriden geliyoruz dedi. Doğru söylüyor çektiğimiz sıkıntı sanayi toplumu olamayışımızdandır.  Sanayi iştir aştır emektir özgürlüktür toplumsal barıştır. Sanayi devletin vergisi sosyal devletin kaynağı hukuk devletinin temelidir‚ teminattır. Geri kalışımız boynu bükük oluşumuz çok övündükleri sanayi devrimini gerçekleştiremeyen Osmanlıdan kalmaktadır.

Osmanlı'nın sanayi devrimini yapamamıştır biz şimdi halen onun sıkıntısını çekiyoruz

1914'te Osmanlı'da 187 araç varken Almanya da 20.000 kamyon vardı.  Sovyetler birliği 16 ülke olarak dünya kaynaklarının % 55 ine sahipti nüfusu dünya nüfusunun % 5-6 oranındaydı. Sosyalizmi yaşatamadı. Çünkü yeterli sanayi gücü yoktu rekabet edemedi.

Kötü ekonomide iyi demokrasi olmaz

Üretim ve paylaşım at başıdır. Kötü ekonomide iyi demokrasi olmaz 1961 anayasası yetersiz üretim nedeniyle yaşamamıştır. Almanya 1945’te dünya savaşında yenildi 1960 ta Türkleri Yunanlıları İspanyolları Portekizlileri işçi olarak aldı. Almanya birleşti 17 milyon yeni nüfus eklendi onu da aştı şimdi 1.6 milyar dolar ihracat yapıyor.

Şimdi size soralım borcu olmayan var mı? Yok siz borçlu değiliz deseniz de devletiniz borçlandı. 2006’da  6 dolar milyonerimiz vardı. Şimdi 66 kim peki bunlar? Sanayicimi üreticimi kaç para vergi vermişler.

Dünyada milyar dolarlara sahip olan insnalar 3 misli artarken Türkiye’de 10 misli artmış. Hırsız diyince alınıyorlar sonrada soruyorlar biz hırsız mıyız ?

İsmet  Paşa Malatya'da, Ecevit Zonguldak'ta,Oğul İnönü İzmir'de Baykal Antalya'da hep ön seçime girdi 

Chp seçime doğru yeni hamleler yapmalı içinde bulunduğu bu kısır döngüyü aşmalıdır. Ortak akıl kullandıkça‚ ürettikçe‚  konuşa konuşa‚  uzlaşa uzlaşa kurtulacatır ve iktidar olacaktır.

En geniş sosyal demokratlar birliği sağlanmalıdır. Kontenjan kullanılacaksa bunu haziran hareketiyle‚ gezi bileşenleriyle düzen karşıtlarıyla ve mağdurlarıyla yapmalıdır.

Tarihte İnönü‚ Ecevit‚  Erdal İnönü‚  Deniz Baykal hep ön seçimle gelmişlerdir. 1980 öncesi 1977 de İstanbul’da Sosyal Demokratların oy oranı %59 idi Türkiye’de %42 olmuştu.

Aktörler yerelleştikçe oy oranı artıyor. Yerel seçimlerde % 46 genel seçimlerde % 30 a geriliyor. Ön seçim yapılan ilçelerimizde başarı gelmiştir. 

Türkiye 'yi almak istiyorsanız İstanbul'u almanız şartttır 

İstanbul alınmadan Türkiye’de seçim alınamaz. İstanbul’da örgütle alınır‚ ordusuz savaş‚  örgütsüz seçim kazanılamaz.

Garip Baba derneğinde geçenlerde bir seçim yapıldı 1.500 üye katılarak seçim yaptı. Sıradan bir derneğin yaptığı seçimde üyelerine güvendiği  kadar artık CHP'de üyelerine güvenmeli onlara hak tanımalı‚ evde huzuru barışı sağlamalıyız.

TV’ ler de açık oturumlarda CHP Genel Başkanının ağzından çıkan söz ön seçim yapılacaktır bu söz  örgütün onurudur namusudur bu söze sahip çıkmalıyız.

Yeni proje

Prof Ali Çarkoğlu;  halk iki nedenle oy veriyor diyor.

Birincisi İdeolojik muhafazakarlık

İkincisi ekonomik nedenler.

Bizler sanayiyi‚ üretmeyi‚ adil paylaşımı‚ hayatı‚ umudu‚ özgürlüğü‚ sol ekonomiyi‚  işsizliği  anlatmalıyız.

Türkiye gergin hepimiz gelecekten endişeliyiz. Bu süreci aşmanın yolu CHP’nin oy oranının yükselmesidir. AKP  tükeniş dönemine girmiştir. Halk değişime hazır. Güven duyduğu an AKP’yi gönderecektir bu aşamada CHP  farkını göstermelidir.

CHP toplumla yeni bir sözleşme önermelidir

1- AKP  düzenini değiştireceğini

2 -Siyaseti demokratikleştireceğini

3 - Planlı ekonomik kalkınmayı sanayileşmeyi işsizliği ortadan kaldıracağını

4 -Sosyal devleti güçlendireceğini sağlığı ve eğitimi parasız yapacağını

5-Hukuk devletini egemen kılacağını

6- Örgütlenme önündeki engelleri kaldıracağını

Gençler kadınlar ve deneyimliler olarak hep birlikte çalışmalıyız. Okumaya öğrenmeye öğretmeye ve başarıya doymayan bir örgüt yaratmalıyız. Son 4 ay içerisinde hepimiz özenli ve dikkatli olmalıyız. Yapacağımız her yanlışın AKP’ye yarayacağını bilmeliyiz. Bir tek ön seçim ısrarımızı sürdürmeliyiz‚ dedi.

Budak kendi tanıtım toplantısında orada bulunan 3.bölge aday adaylarını sahneye davet etti 

Rıdvan Budak; kendisi dışında İstanbul 3. Seçim bölgesinde bulunan aralarında Başakşehir eski  İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanı Adaylığı yapan Özgür Karabat‚ Başakşehir Eski Kadın Kolları Başkanı Mehtap Albayrak,Rıza Akpolat, Dt.Hüseyin Özkahraman, Hüseyin Aksu, Bektaş Davutoğlu, Kemal Çebi,Selami Değirmenci' ninde bulunduğu  Aday Adaylıklarını açıklayan diğer adayları tanıttı.

20150125__5394250751

Rıdvan Budak Özgür Karabat'ı anlatırken  Belediye seçimlerinde atom karınca gibi çalıştı ama olmadı.


20150125__4940606952

Budak,Mehtap Albayrak'ı tanıtırken onlar Çiçek biz böcek diyerek bayanlara pozitif ayrımcılık yaptı

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim