İstanbul Times Haber Merkezi / Bugün saat 14.40 sıralarında TRT Haber kanalı, PKK terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakalandığını iddia etti. Bu iddia gündeme bir anda bomba gibi düştü.

Bölücü örgüt PKK'nın terörist elebaşlarından Murat Karayılan'ın İran tarafında yakalandığı öne sürülüyor. Bu iddia henüz Türk ve İranlı güvenlik makamları tarafından doğrulanmadı.

İDDİA HENÜZ DOĞRULANMADI !

Ancak TRT'nin diğer kanalı TRT Türk'ün Tahran’daki muhabiri Hakan Çelik Murat Karayılan’ın yakalandığı iddiasına ilişkin resmi veya gayriresmi düzeyde doğrulanmadığını bildirdi. İran Büyükelçisi de haberi teyit edemeyeceklerini bildirdi.

KARDEŞİNDEN İLK AÇIKLAMA: "BİR ŞEY DUYMADIK!"

Gazetecilerin ulaştığı Murat Karayılan'ın kardeşi de konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.

İRAN ORDUSU YAKALADI

Murat Karayılan'ın PKK'nın İran'daki kolu olan PJAK'a karşı düzenlediği operasyonlar sırasında İran ordusu tarafından yakalandığı iddia edildi.

TÜRK MEDYASINA DEMEÇLER VERİYORDU

Terör örgütüt elabaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından sürekli kameralar önüne geçen ancak bir türlü yakalanamayan Karayılan son olarak Milliyet'ten Hasan Cemal'e konuşmuştu.

PKK YALANLADI

PKK'nın yayın organı olarak bilinen Fırat Haber Ajansı ise "KCK Yürütme Konseyi Başkanı" olarak duyurduğu terörist Murat Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı.

İRAN'A ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Son olarak dört gün önce Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan İran'ın, PKK'nın ülkedeki uzantısı PJAK'a yönelik operasyonlarını durdurduğunu belirterek “Eğer İran saldırılarını tekrar başlatmazsa tarafımızdan saldırı olmayacak” demişti.

İran'ın operasyonlarını sürdürmesi durumunda bu kez PJAK militanlarının yerine PKK'lıların devreye gireceğini belirten Karayılan, "Kandil bölgesinde artık sınır üzerinde PJAK olmayacaktır. Bu İran’ı yeni bir saldırıya tahrik etmemek için tek taraflı olarak alınmış bir tedbirdir ve umarım İran tarafından da dikkate alınacaktır. Bu aşamadan sonra İran tekrar saldırılarını başlatırsa, artık sadece PJAK değil, PKK olarak devreye girmek durumunda kalacağız” ifadesini kullanmıştı.

İRAN’IN PJAK’A BASKISI ARTIYORDU

İran ordusu son dönemde PJAK'a yönelik operasyonlarını sıklaştırmıştı. Hatta İran askerlerinin Irak topraklarına girdiği iddia edilmişti.
 
Haber ajansları, Temmuz ortasından bu yana Devrim Muhafızları'yla PJAK militanları arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda PJAK'lının öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalarda İran askerlerinin de hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Hatta İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, çatışmalar sırasında yaşanan bir patlamada General Abbas Asemi isimli komutanın hayatını kaybettiği ifade edildi.
 
İran'dan en son PJAK haberi, Karayılan'ın açıklamasıyla aynı gün geldi.
 
İran'ın Türkiye sınırındaki Maku ilçesi kırsalında bir polis aracına düzenlediği mayınlı saldırıda beş İran polisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ayrıntılar Haber3.com'da olacak.. Bizden ayrılmayın !

MURAT KARAYILAN KİMDİR ?

Murat Karayılan 1954 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Yüksekokulu makine bölümünden mezun oldu. PKK terör örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal.

Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül 1980'de Suriye'ye kaçtı. Silahlı güçlerin sorumluluğuna getirildi. İlk başlarda silahlı mücadelenin ön planda olmasını savundu. Avrupa görmüş ‘kravatlı terörist’ olarak isimlendirildi. Şu an ise örgütün lideri pozisyonunda...

a.20110813165436.jpg

Editör: TE Bilisim