Silivri'de 'kilit' krizi... Balyoz sanığı emekli komutanlar için yapılan koğuşların kapısında içten sürgü sistemi olunca gardiyanlar yönetime başvurdu. Koğuşlara kamera yerleştirildi...

Yaklaşık 13 bin tutuklunun kaldığı Silivri'de 'sürgü' krizi 'kamera'yla aşıldı. Balyoz tutuklusu emekli komutanlar için dizay edilen 4 ve 5 No'lu cezaevindeki, 21'er kişilik dubleks koğuşların kapılarına yapım sırasında, içten kilit imkanı veren sürgüler de eklendi. Paşaların kapıyı kilitlemesini sağlayan sistem gardiyanları tedirgin etti. İddiaya göre gardiyanlar, 'İçeride bir şey olsa müdahale edemeyeceğiz' diye cezaevi yönetimine başvurdu. Cezaevi yönetimi ise dubleks tipteki koğuşlarda alt katlara 2, ayrıca her odaya da birer kamera koydurdu.

AVLUYA AÇILIYOR

Emekli Oramiraller Özden Örnek, İbrahim Fırtına, Şükrü Sarıışık ve Emekli Korgeneral Engin Alan Silivri 4 Nolu Cezaevi'nde bulunuyor. Çetin Doğan 5 Nolu L Tipi Cezaevi'nde, Emekli Tümamiral Deniz Kutluk ve Emekli Tümamiral Aydın Gürül ile kalıyor.

İki katlı villa tipi koğuşlar, Balyoz tutukluları için dizayn edildi. Alt katta 2'şer tuvalet ve banyo, oturma odası bulunuyor. Koğuşların kapıları avlulara açılıyor.Üst katlarda 7 oda mevcut. Her birinde üç tutuklu kalıyor. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Kocaeli'nde kaldığı cezaevinde merdivenden düşmesi nedeniyle, buradaki merdivenlerin dizaynına da dikkat edildi.

AYRICALIK YOK

Silivri 5'nolu L Tipi Cezaevi Müdürü Mustafa Öztürk, 'Kimseye ayrıcalık tanınmaz. Koğuş kapıları havalandırmaya açılıyor. Bu kapılar güvenlik görevlileri tarafından açılıyor. İçerideki kapılar da kontrolümüzde. Mahkumların güvenliğini korumak zorundayız. Hem odalar hem de ortak kullanım alanlarında kamera var' dedi.

KAMERA UYGULAMASI DOĞRU

BAYRAMPAŞA Cezaevi eski Savcısı Necati Özdemir, kamera uygulamasını değerlendirdi. Özdemir, 'Tutuklunun kimliğine bakmadan odalara, koğuşlara kamera koyulması son derece normal. O mahkum başkasına veya kendine zarar verebilir' diye konuştu. Silivri Cezaevi'nde, 'lağım basıyor' şikayetine yol açan arıtma sisteminin kapasitesi de 15 bin kişiliğe çıkarıldı. (Akşam)

Editör: TE Bilisim