Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nca Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü'nde düzenlenen 40'ncı dönem temel özel harekat kursu mezuniyet töreni yapıldı. İçişleri Bakanı Şahin'in, Özel harekatçıların gösterileri sırasında heyecanla yerinden ayağa fırlaması dikkat çekti

İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen 40’ncı dönem temel Özel Harekat Kursu mezuniyet töreni gösterilerini büyük heyecan içerisinde izledi. Bakan Şahin, heyecanının korkuya değil sevgiye ve umuda dayalı bir heyecan olduğunu söyledi.

Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsü’nde düzenlenen törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, üst düzey emniyet müdürleri ile mezun olan özel harekatçı polislerin aileleri katıldı. Özel Harekatçılar Bakan'ı heyecanlandırdı.

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, törende yaptığı konuşmada, 499 personelden başarılı olan 318 özel harekat polisinin başta Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere 17 ile atamasının yapılmasının planlandığını açıkladı. Terörle mücadele eden ekiplerin özel eğitimli, azimli, kararlı ve donanımlı olmasının büyük önem arzettiğini belirten Kılıçlar şunları söyledi:

"Emniyet teşkilatı özel harekat polisi, terör ve organize suç örgütlerine karşı şimdiye kadar çok sayıda görevi başarıyla yerine getirmiştir. Kırsal alanda faaliyetleriyle birlikte uçak ve gemi güvenliği, yüksek risk taşıyan operasyonları ifa etmektedir. Ülkemizin genelinde özel harekat polisi sayısı bu kurstan mezun olan 318 kişiyle birlikte 6 bin 618’e ulaşmıştır. Terör ve organize suçlarla mücadele edecek personelin özel eğitimli, kararlı, donanımlı olması gerekir. Temel özel harekat kurslarındaki amacımız, özel harekat polisinin terör ve organize suç örgütlerine karşı operasyon yaparken, sosyal ve kültürel şartlara uyum sağlayabilen, halkla iyi ilişkiler kurabilen, insan haklarına saygılı, hukuk kurallarına riayet eden, her şeyden önemlisi vatandaşın güvenliğini sağlama noktasında üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapan bireyler haline getirilmeleridir.

Polisimiz, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere 17 farklı ile atamaları planlanmıştır. Polis meslek yüksek okullarından da seçilen 600 kişiye de özel harekat temel eğitimi verilmesi planlanmıştır. Terörle etkin mücadele kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan özel harekat polisimizin sayısı önümüzdeki dönem daha da artırılacaktır. Yeni mezunlarla özel harekat polisimiz, diğer birimlerle işbirliği içerisinde terörle mücadelede görevini en iyi şekilde ifa edeceklerine inancımız tamdır."

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Cemil Tonbul da kursa katılan polise hitaben, "Sizler aziz vatanımızda bir ateş varsa onu söndürmek için gerekirse bir damla su olacaksınız. Anaların göz yaşlarını dindirmek için mendil olacaksınız. Ülkemizin birliğine ve dirliğine kastedenlerle kendi dilleriyle konuşmaya gidiyorsunuz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, törende 40’ncı Dönem Temel Özel Harekat Kursu’nda dereceye giren polis memurlarına sertifikaları ve ödüllerini verdi.

Törende, yeni mezun olan özel harekat polisi ekipleri ’koordineli atış’, ’rehine kurtarma’, ’helikopterden halatla iniş yaparak rehine kurtarma’ ve ’yakın savunma’ gösterileri sunuldu.

Gösteriler sırasında sık sık yerinden kalkarak polisleri alkışlayan Bakan Şahin, gazetecilerin, "Özel harekat polisinin atış talimi sırasında heyecanlandınız, o anda neler hissettiniz?" sorusunu, "Heyecanım korkuya değil, sevgiye ve umuda dayalı bir heyecan" yanıtını verdi (Vatan / Ümit KOZAN)

Editör: TE Bilisim