NİYE BARAJ SIFIR DİYORSUNUZ”

Kartal Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde stant çalışması yapan partiler seçimlere saatler kala birbirine girdiler. Cadde üzerindeki AK Parti standında görevli partililer ikindi sularında caddenin karşı tarafında bulunan Saadet standına gelerek “Halkın kafasını karıştırıp oylarımızı çalıyorsunuz. Yüzde 10 barajı kalkmadı, niye baraj sıfır diyorsunuz” şeklinde bağırdı.

İstanbul Times Haber Merkezi

 
ÜZERLERİNE ARAÇ SÜRÜLDÜ

Saadet Partisi standındaki görevlilerin üzerine araç sürüldüğü ve 30-40 kişi ile yumruklu saldırının gerçekleştiği olayda Saadet Partili Mehmet Kılınçkaya isimli partili de darp edildi. Yüzünde morluklar oluşan Kılınçkaya, “AK Parti ile stantlarımız karşılıklı. Önce sözlü olarak sataştılar. ‘Seçim barajı kalkmadığı halde baraj yok diyorsunuz, halkımızın kafasını bulandırıp oylarımızı çalıyorsunuz” diyerek üzerimize yürüdüler. Sonra biri üzerimize araç sürdü. Araçla standımızı dağıttılar. Bunla da yetinmeyin 30-40 kişi üzerimize yürüdü, seçim afişlerimizi yerlere atıp kurduğumuz standı parçaladılar.

Saldırı nedeniyle yüzünde morluklar oluşan Kılınçkaya’ya tedavisin ardından karakola giderek şikayetçi oldu.

 AYDIN: TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN GELDİĞİ SON NOKTA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Birol Aydın, partisine yönelik saldırı üzerine yaptığı açıklamada, “kutuplaşmanın ve tahammülsüzlüğünün geldiği son noktadır bu olay. Seçim standımız dağıtılıp partililerimiz darp ediliyor. Gerekçe ne ? Seçim barajı sıfır dememiz. Seçimlere saatler kala yaşanan bu olay ülkedeki gerginliğin en somut örneğidir. Seçimlerin huzur içinde geçmesi en büyük temennimizdir. Ak Partili arkadaşlar tükeniş sendromu yaşıyorlar, bunun için de ne yaptıklarını bilemez hale geldiler” dedi.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

 

 

Editör: TE Bilisim