TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan KUZU'nun ardından Başbakan Erdoğan da Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu için gittiği ODTÜ'de öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Başbakanı protesto eden öğrencilerden 12'si polis tarafından gözaltına alındı.

Başbakan Tayyip Erdoğan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurului çin gittiği ODTÜ'de öğrenciler tarafından protesto edildi. Türkiye'de bilim politikalarının oluşturulmasında en yüksek karar organı olan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK), Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın başkanlığında toplandı.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'ndeki BTYK'nin 22. toplantısına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Beşir ATALAY, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, Milli Savunma Bakanı Vecdi GÖNÜL, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, rektörler, bakanlık müsteşarları ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Başbakan Erdoğan'ın salona girmesinin ardından bina önünde toplanan bazı ODTÜ'lü öğrenciler, protesto gösterisinde bulundu. ''Kendi okulumuzun salonuna almıyorlar'' diyen öğrenciler, Ak Parti aleyhine sloganlar attı. Olay yerine özel timin takviye olarak gelmesinin ardından, öğrenciler üstleri aranarak Çevik Kuvvet otobüslerine bindirildi. 12 öğrencinin gözaltında olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim