Nusaybinlilere kadın başkan

Nusaybin Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı’na seçilen Hayat Orak, “Kadınların bu işin üstesinden gelebileceklerini kamuoyuna bir kez daha göstereceğim” dedi.  
 
  

Merkez İstanbul'da bulunan Nusaybin Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı’na Hayat Orak seçildi. Derneğin il kadın başkanı olan Orak, “İşim çok zor, bunun bilincindeyim. Ancak kadınların da bu işin üstesinden gelebileceklerini bir kez daha kamuoyuna göstereceğim” dedi.

Hayat Orak, göreve başlamasından sonra Müslüm Aktürk ile yaptığı ilk söyleşide iddialı açıklamalarda bulundu. Eski başkan Adnan Danışman’ın çok başarılı bir yönetiminden sonra göreve gelmesinin işini daha da zorlaştırdığını belirten Orak, eski yönetimde yer aldığını ve bu nedenle daha önce çizdikleri yol haritasına aynen devam edeceğini söyledi.

Hayat Orak, “Başkan olmayı niçin istediniz?” şeklindeki soruya karşılık verirken, “Beş  yıldan beri görev yaptığım derneğin, toplum için gösterdiği  çabaların ne kadar yararlı olduğunu gördüm. Dernekler genelde hemşericiliği ön planda tutan kurumlar olarak bilinir. Nusaybin Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, bu amacın ötesinde çalışmalara imza attı. Sadece hemşehrilerimizin bir araya gelip görüşüp kaynaşması fikriyle yetinmedi. Eğitimi ön planda tuttu” diye konuştu.

Büyük şehirlerin insanları  bencilleştirdiğini, zamanla kardeşlerin bile birbirlerinden uzaklaşmaya başladığına dikkat çeken Orak, şöyle devam etti:

“Dernekler, toplumun değer yargılarının unutulmaması, hemşehrilerin birbirleriyle kaynaşması için oluşturulan platformlardır. İşte, görev yaptığım zamanlarda bu özellikleri kavradım. Sayın Başkanımız Adnan Danışman, kadınların da dernekte görev almalarını istedi. İlk kadın başkan olmak ise bize kısmet oldu.” 

UZUN SÜRE HİZMET EDECEĞİM

İstanbul Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (İMSTK) Platformu bünyesinde Nusaybinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin de bulunduğunu hatırlatan Hayat Orak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen geniş katılımlı bir toplantıda bayan olarak sadece kendisinin yer aldığını söyledi. Bu durumun kendisini oldukça üzdüğüne belirten Hayat Orak, kadınların bu tür etkinliklere daha çok iştirak etmesini istedi.

Derneklerinin, İMSTK Platformu’na önemli katkı sunduğunu ve sekretaryasını üstlendiğini hatırlatan Orak, bu birlikteliği güçlendirmek için federasyonlaşma düşüncesinde olduklarını anlattı.

Yeni Başkan Hayat Orak, derneğe hizmet etmek için bir süre belirlemediğini ancak 12 yıl görev yapan eski Başkan Adnan Danışman kadar olmasa bile uzun süre hizmet etmeyi arzuladığını sözlerine ekledi. 

 

 

Editör: TE Bilisim