Sabahın erken saatlerinde Pendik sokaklarında vatandaşlarla buluşan Külünk’e Pendikliler büyük ilgi gösterdi.

HEDEFİMİZ 1. BÖLGEDE 30’DA 30

Pendik sokaklarında vatandaşlarla buluşan Külünk, sokakta gördüğü herkesle tek tek selamlaşıp, karanfil takdim etti. Evlerinde olan vatandaşlar balkonlara çıkarak Külünk’le sohbet etti. Bir vatandaşın “Metin bey milletvekili listesinde kaçıncı sıradasınız? Ona göre sizin için çalışalım” sözüne Külünk,  AK Parti İstanbul 14. Sıra Milletvekili Adayı olmasına rağmen, “ben 30. Sıradan Milletvekili Adayıyım. Burada yani 1. Bölgede 30 milletvekili çıkıyor, ben de 30. sıradan milletvekili adayıyım. Bizim hedefimiz bu bölgede 30’da 30 milletvekili çıkarmaktır. Bana, daha doğrusu AK Parti’ye yardımcı olmak istiyorsanız, AK Parti’nin çalışmalarını herkese anlatın. Bu işe oturduğunuz apartmandan başlayın. Tek tek komşularınızı ziyaret ederek çalışmalarımızı anlatın ve varsa bir sorunu problemi dinleyin. Yapılabilecek bir şey varsa alın komşunuzu AK Parti İlçe Binasına giderek yöneticilerle görüştürün sorununun çözüm noktasında orda yardımcı olurlar. AK Parti, milletin partisidir kapısı herkese açıktır. Biz öyle birileri gibi kaç oy alsak kaç vekil çıkarırız hesabında değiliz, hiç de olmadık. Milletimiz kendi partisine 2002’den bu yana nasıl sahip çıkıp onu tek başına iktidar yaptıysa yine aynı sandıktan tek başına iktidar olarak çıkartacaktır” dedi.

İŞSİZLİK RAKAMLARI HIZLA DÜŞÜYOR

Fevzi Çakmak caddesinde esnafı ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Külünk’ü yolda durduran bir hanımefendi, işsizlikten yakınarak şikayetini dile getirdi. Hanımefendinin anlattıkları sonuna kadar dinleyen Külünk,  “bakın ülkemizde geçmişe nazaran işsizlik oranı giderek düşmektedir. Şu anda ülkemizdeki işsizlik oranı %11 civarındadır. Geçmiş hükümet dönemlerinde bu rakam oldukça yukarılardaydı. Tüm Dünya’nın etkilendiği 2008 krizinde Türkiye bu durumdan en az etkilenen ülkelerden birisi oldu. Bunun nedeni AK Parti İktidarında Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturtulmasıdır. Hatırlarsanız geçmişte atılan bir kitapçıkla tepetaklak olan bir Türkiye ekonomisi vardı. Şu an ekonomik alanda çok güzel çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmaların neticesinde yeni iş sahaları ortaya çıkmaktadır. Yeni iş sahaları demek yeni istihdam alanları demektir. Dün Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Çılgın Proje” yani Kanalİstanbul projesi yeni bir iş sahasıdır. Uzun vadeli bir çalışma gerektiren bu projeyi kimler yapacak? Elbette ki vatandaşlarımız yapacak ve onbinlerce kişiye iş imkanı doğacak. Bunun yanı sıra yine AK Parti hükümetinin açıkladığı projelerden birisi olan ve Anadolu’da yapılması planlanan 15 Bin Kilometrelik Duble Demir Yolu Projesi yeni bir iş sahası demektir ve bu projeler uzun vadeli çalışmalardır. Bu ve bunlar gibi daha bir çok proje AK Parti İktidarında tek tek hayata geçirilecektir. Bunların en kısa zamanda hayata geçmesi için milletimizin yeniden AK Parti İktidarına ihtiyacı vardır. Ben inanıyorum ki milletimiz yine kendisi için en doğru tercihi yapacak ve AK Parti’ye yeniden tek başına İktidar olma yetkisini verecektir ” açıklamasını yaptı.

Külünk’ün açıklamaları karşısında üzerindeki karamsarlığın gittiğini belirten hanımefendi  12 Haziran Genel Seçimlerinde oyunu AK Parti’ye vereceğini belirtti.

İŞCİLERLE ÖĞLE YEMEĞİ

Külünk öğlen saatlerinde gittiği bir fabrikada işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. Yemek sırasına giren ve tabldottan yemek yiyen Külünk, yemekten sonra işçilerle sohbet edip,  kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Haber: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim