Beş sene önceki haber küpürü belediye meclisinde nostalji yaşattı

Cemal Merdan'ın Başkanlık yaptığı,Cüneyt Tezcan ve  Ayşegül Eyibil'inde katip üye olarak görev yaptıkları Zeytinburnu Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında CHP Meclis üyesi İlkay Biber'in 5 sene önce O zamanki Meclis üyeleri Fikret Konya,Ercihan Ekşi,Mehmet Tahan ve kendisi ile yaptığımız söyleşide gündeme getirdikleri "KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PROTOKOL" açıklansın haberimizin gazete küpürünü meclis üyelerine gösterince toplantıda notsalji dolu anlar yaşandı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç 

Meclis toplantısında CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar gündem maddelerine çok sayıda ek madde ilave edilmesinin alışkanlık haline gelmemesi gerektğine dair kısa bir hatırlatma konuşması yaptı.

Ak Parti Meclis üyesi Fatma Yazıcı gelecek hafta kutlanacak anneler günü ile alakalı duygu ve düşüncelerini ifade ederek Cennet annelerin ayakları altındadır. Hepimiz annellerimizin kıymetini bilelim dedi.  

Ak Parti Grup başkan vekili Mehmet Altuntaş 'da Merkezefendi Tıp festivali ile alakalı ek madde talebinde bulundu.

CHP Meclis üyesi İş adamı ilkay Biber konuşmasında şunları söyledikten sonra Önerge verdi ;"Sümer Mahallesi ile alakalı 6 yıldan bu yana zaman zaman bana gelen şikayetler ile alakalı önergeler vermekteyim. Yıllar önce bir önceki dönem meclis üyelerimiz  Fikret Konya,Ercihan Ekşi,Mehmet Tahan ile birlikte İstanbul Times Gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner ile yaptığımız bir söyleşi de PROTOKOL AÇIKLANSIN demiştik. Ama  o zaman açıklanmamıştı. Bir süre önce verdiğim önergede KİPTAŞ ile Belediyemiz arasında herhangi bir protokol olup olmadığını sormuştum. Ama gelen cevapta protokol olmadığı ifade ediliyor. Sümer'de hak sahiplerine net ve anlaşılır bilgiler verilemiyor. Yine O zaman İstanbul Times Tv .nin mahallede oturan Neviz teyzemiz ile yaptığı söyleşi de söyledği sözler aklıma gelince üzüntüm artıyor. Bu halk sizden net ve anlaşılır cevap istiyor ama siz bu kadar büyük bir projede KİPTAŞ ile bir protokol dahi yapmamışsınız" diyerek tepkisini ortaya koydu. İlkay Biber yeni bir önerge daha vererek kentsel dönüşüm ile alakalı bilgi talebinde bulundu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim