Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, laf değil, iş ürettiklerini belirterek, "Muhalefet 'tökezleseler, yanlış yapsalar, iflas etseler de 5 yıl sonra sıra bize gelse' diyor. Sıra gelmez" dedi.

Başkan Topbaş, Esenler'de yapımına başlanan 45 dönümlük bölge parkının temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Topbaş, Türkiye'de 2 bin 951 belediyenin yapmış olduğu toplam yatırımların yüzde 48'ini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına yaptığını belirterek, İstanbul'a geçtiğimiz 5 yılda 25 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını ve son bir yılda yapılan yatırımla birlikte bu rakamın 28.5 milyar TL'ye çıktığını söyledi. Yatırımların yüzde 55'ini ulaşıma yaptıklarını ifade eden Başkan Kadir

Topbaş, "Hükümetin, valiliklerin ve tüm belediyelerin yaptığı yatırımların yüzde 26'sını da İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Yani Türkiye'deki yatırımların 4'te birini biz yapıyoruz. Yapılan bu yatırımlarla İstanbul'un çehresi değişti" diye konuştu.

Bu hizmetlerin geçmişte kente hizmet edemeyenler tarafından eleştirildiğini kaydeden Topbaş, şehre bugüne kadar 17 milyon metrekare yeşil alan ilave ettiklerini söyledi. Seçim öncesinde muhalefet partilerinin birçok ilçede "AK Parti seçilmesi halinde 'kentsel dönüşüm' adı altında evinizi elinizden alacak, yıkacak" diye propaganda yaptıklarını ifade eden Başkan Topbaş, "Biz vatandaşı mağdur etmeden, devletin şefkat elini uzatıp öyle bir hizmet yapalım ki insanlar mutlu olsun, yaşam kaliteleri yükselsin dedik. Deprem tehdidi altında bir yaşam olmasın dedik. Sadece ev değil, sportif alan, eğitim, sağlık birimleri, park ve bahçe de gerekli. Diğer partiler bunu istismar etti. 3-5 kelimeden öte derinliği olmayan insanlar, bu ülkede siyaset yapıyor" dedi.

Kadir Topbaş, CHP'li Gürsel Tekin'in "15 yıldan beri aynı zihniyet işbaşında ne yaptı?" diye açıklama yaptığını ifade ederek, "Bu yönetim iş yapıyor laf değil. Sen görmüyorsan biz ne yapalım. Muhalefet 'tökezleseler, yanlış yapsalar, iflas etseler de 5 yıl sonra sıra bize gelse' diyor. Sıra gelmez. Musluktan su bizim dönemlerimizde akar hale geldi. İstanbul'un havasını solur hale getirdik. Çöp yığınlarından İstanbul'u kurtardık. İşgal altındaki sahilleri halkın hizmetine sunduk. Bu hizmetler devam ediyor. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. Bunların izi yok" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim