IŞİD teröründen kaçıp Batman’a sığınan Ezidiler yaşadıkları dehşeti anlatırken adeta tekrar yaşadı. 3 gün ağaç yaprakları yiyerek Türkiye’ye ulaştıklarını belirten Linda Lokman, “Ölüm korkusu her an ensemizdeydi, küpeleri kulakları keserek alıyorlardı” dedi. 

Batman’a ulaşana kadar ağaç yaprakları yiyerek hayatta kalma mücadelesi verdiklerini anlatan Lokman, IŞİD’in zulmünü gördükten sonra Türkiye’de öleceklerini bilseler dahi bir daha Sincar’a gitmeyeceklerini söyledi. 

Lokman, şöyle konuştu: “IŞİD bizi yerimizden etti. Evlerimizi başımıza yıktı. Kaça kaça kendimizi Batman’da bulduk. Yolda kaçarken burnumuza ölüm kokusu geliyordu. Ölüm korkusu her an ensemizdeydi. Yollar ölülerimizin kokusundan geçilemez olmuştu."

"Ölülerimizin arasından geçerek buraya varabildik. Yollarda binlerce cesetle karşılaştık. Biz nasıl buraya kaçtık hâlâ şoktayım. O görüntüleri gördükten sonra bir daha Sincar’a gitmek istemiyorum"

Lokman, “Yollarda gözlerimizin önünde çocuklarımız susuzluktan öldü. Ailemden çok kişi orada vahşice öldürüldü. Nasıl kurtuldum hâlâ anlamış değilim. IŞİD eline geçirdikleri kadınların küpelerini kulaklarını keserek alıyordu. Kadınları üstlerindeki ziynet eşyaları alıp öyle pazarda satıyorlardı. Kadınlara yönelik insanlık dışı muamele vardı” diye konuştu.

IŞİD zulmünden kurtulan İsa Halef, şunları söyledi: “IŞİD eline geçirdiği Ezidileri zorla Müslüman yapmaya çalışıyordu. IŞİD Ezidilere ‘Ya Müslüman olursunuz ya da ölürsünüz’ diyordu."

"Ancak her şeye rağmen yine de bizleri vahşice öldürüyordu. İnsanlık tarihinde böyle bir vahşetle karşılaşmadık. IŞİD, kadınlarımızı, kızlarımızı kaçırıp pazarda satıyor, cariye yapıyordu. Erkek ve çocukları da öldürüyor. Biz canımızı zor kurtardık”
Editör: TE Bilisim