Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yaz ortasında vatandaşa kömür dağıtımı yapıldığını, vatandaşın hakkı olan ve yönetimde kim olsa vereceği kömürü seçim öncesi dağıtımının oy avcılığı için olduğunu söyledi.

BU NE TELAŞ?

Kışlık kömürlerin geçmiş yıllarda ihtiyaç sahiplerine Ekim, Kasım ve Aralık aylarında dağıtıldığını hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Bu yıl ise kömür dağıtımı çok erken başladı. AKP, erken seçim kararı alınır alınmaz, oy avcılığına başladı. Köylerde Mayıs ayında, şehir merkezlerinde ise Haziran ayında kömür dağıtılıyor” dedi. 

 

İHTİYAÇ SAHİBİ OLMAYANLARA BİLE KÖMÜR VERİLİYOR!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bize ulaşan bilgilere göre, ihtiyaç sahibi olup olmadığına bakılmaksızın kömür dağıtılıyor. Muhtarın haberi yok, liste istiyor vermiyorlar. Bu telaş AKP’nin 24 Haziranda gidici olduğunu gösteriyor. Geçen yıllarda 1 ton olarak dağıtılan kömür, bu yıl 1.5 tona çıkarılmış. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kömür  CHP iktidarında da verilecek. Sosyal yardımlar iki kat artacak ama bu seçimde oy almak için değil, yoksullaşan insanımızın sorununu çözmek için olacak. CHP iktidarında vatandaşın sorunları çözülecek ve kömürde  kış gelmeden dağıtılacak, oy amaçlı değil ihtiyaç için verilecektir.” dedi.

AKP, NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Ömer Fethi Gürer, Seçimleri kaybettiğini gören AKP’nin geçici işçi alımı ve yaz günü kömür dağıtımı ile oy almaya çalıştığını belirterek  “AKP ne yapacağını şaşırdı” şeklinde yorumladı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidara geldiklerinde sosyal yardımları iki katına çıkararak, yardımları daha nitelikle hale getireceklerini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim