Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kısmi iptal kararınınden memnun olmayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu paketi destekleyen AB'ye sert çıktı.

AB'nin kendi hazırladıkları raporlarla çeliştiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kendi hazırladıkları raporları okumayan sözcü nasıl bu anayasa değişikliğini destekler.HSYK’da bakan olmamasını ben değil onlar söylüyor. O zaman biz yazarız farklı söyleriz olur. AB kendisini AKP’ye endekslediyse bu ayrı. Ama bunu AB'nin etik değerleri ile bağdaştıramıyoruz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçadroğlu Ankara'da il ve belediye başkanlarına seslendi. Referanduma start veren Kılıçadroğlu'nun gündeminde ilk konu Anayasa değişikliği sürecini destekleyeceğini açıklayan AB oldu. AB sözcüsü'nün destek kararını sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

KENDİ RAPORLARINI OKUMUYORLAR

"AB sözcüsü bu Anayasa değişikliklerini desteklediğini ifade ediyor. Bu sayın sözcü Türkiye ile ilgili yayınlanan AB İlerleme Raporlarını niçin okumuyor? Kendi hazırladıkları raporları okumayan sözcü nasıl bu anayasa değişikliğini destekler. HSYK’da bakan olmamasını ben değil onlar söylüyor. O zaman biz yazarız farklı söylediz. AB kendisini AKP’ye endekslediyse bu ayrı olay. Bunu AB’nin etik değerleri ile bağdaştıramıyoruz."

Kılıçdaroğlu AB'nin İlerleme raporlarına karşın bugün farklı bir yaklaşım içine girmesini ise ilginç bir şekilde yorumladı. Klıçdaroğlu, "O raporların gereği değil bunları yapın diyorlarsa o zaman biz AB’ye zaten almayacaktık. Bu değişikliklerle zaten almayız diyecekler" dedi.

HALKIN GÜNDEMİNE İNECEĞİZ

AK Parti'nin yanlış bir politika izlediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimize düşen ciddi görevler var. Halkımıza bunun tümünü anlatacağız. AKP'nin çok bilinçli bir politikası var. Halkın gündemini halktan çalmak. Halkın gündemini esnafa, emekliye, çalışana soralım. Nedir halkın gündemi? Siz yapay gündemlerle halkın boğuştuğu sorunlardan halkı koparmak istiyorsunuz. Ama yapamazsınız. Çünkü halkın gündemi belli. Siz medya bağımsızlığı, yargı bağımsızlığı gibi konuları getirdiniz de karşı mı çıktık."

YARGI SİYASALLAŞIRSA TOPLUM BEDEL ÖDER

Ayrıca, hükümetin yargıyı siyasallaştırdığını belirten CHP lideri, "Ben kurumları nasıl ele geçiririm düşüncesiyle yola çıkarsanız o zaman yargıyı siyasallaştırırsınız. Yargı siyasallaşırsa toplum ağır bedel öder. İnsanlık tarihinde siyasal yargılamaların toplum vicdanını kanattığını görürsünüz" dedi.

CHP'DE SOKAK TEMSİLCİLERİ DÖNEMİ

Kurultay sonrası CHP içindeki değişiklikleri de anlatan Kılıçdaroğlu, gelecekten umutlu konuştu: "Bize düşen büyük görevler var. Onların sorunlarına ortak olacağız ve alın teri döken herkes için çalışacağız. Hiç bir zaman da biz yorulduk demeyeceğiz. Ve topluma hizmeti o noktada yaptığımızı göreceğiz. 22-23 Mayıs kurultuyına kadar parti içinde bazı gelişmeler oldu. Ama o kurultaydan sonra yeni bir süreç başlamıştır CHP'de. Ev ev dolaşağız, mahalle mahalle dolaşacağız"
Editör: TE Bilisim