Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde yer alması için bakanlık önerisini kabul eden Tuğrul Türkeş’e kardeşi eski Ak Pati Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş’ten ilginç değerlendirme geldi.
 
Kardeş Türkeş, “Hâlâ MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorken, MHP milletvekili olduğu halde PKK’nın bulunduğu bir hükümette yer alması beni şaşırttı” diye konuştu. 
 
Milliyet’e konuşan Kutalmış Türkeş, Tuğrul Türkeş’le uzun zamandan beri bir diyaloğunun olmadığını belirtirken, Ak Parti’nin bakanlık önerisini kabul etmesine şaşırdığını söyledi. Kutalmış Türkeş, “Hâlâ MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorken, MHP milletvekili olduğu halde PKK’nın bulunduğu bir hükümette yer alması herkesi şaşırttığı gibi beni de şaşırttı. Demek ki kendine göre bir gerekçesi bir açıklaması, bir nedeni, bir planı var. Tuğrul Türkeş AKP’ye geçmiş değil, sadece AKP’ye geçmiş gibi izlenim oldu” diye konuştu. 
 
Türkeş, MHP’nin Tuğrul Türkeş’i disipline sevk etmesi konusunda ise “Türkeş’in oğlunun MHP içinde disipline sevk edilmesi de ayrıca üzücü bir olaydır” değerlendirmesinde bulundu. 
Kutalmış Türkeş, MHP’de siyaset yapıp yapmayacağı konusunda da, “Neden olmasın, babamın partisi. Ama benim gizli bir gündemim yok. Bu yönde bir görüşmem de olmadı. Türkeş ismini kullandırtmadım, buna da izin vermem” dedi. Türkeş, Ak Parti’den ayrılma nedenlerinin herkes tarafından bilindiğini belirtirken, şunları kaydetti:
 
‘Sessiz kalamazdım’
 
“Ben 2011 yılında Ak Parti’den milletvekili seçildim. Olayları, gelişmeleri herkes biliyor. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek dil ve tek Vatan gibi bir duyarlılıklarının olmadığını ve her şeyin aldatma ile sonuçlandığını gördüm. Kürt federasyonunun kurulması nihai plan. Bu rahatsızlığımı daha istifa etmeden dile getirdim. Cumhurbaşkanı örtülüğü ödeneği, MİT yasalarına oy vermedim. Açılım adı altında partide birçok kişinin bile bilmediği bir oyun oynanıyordu. Sessiz kalamazdım.” 
Editör: TE Bilisim