30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti’den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 5 yıllık çalışmasının ödülünü Esenler halkından aldı ve İstanbul birincisi oldu. 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde yüzde 47.5 ile Belediye Başkanı seçilen Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu aldı. Göksu, aynı zamanda bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı oldu.

İSTANBUL ŞAMPİYONU OLDU

30 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde ilçe halkının yaklaşık yarısı Belediye Başkanlığı için “Mehmet Tevfik Göksu” dedi. Göksu, Esenler’de yaklşakı 161 bin 500 oyla rekor kırdı. Yüzde 62.7 oy oranı ile Esenler, İstanbul’daki AK Partili İlçe Belediyeleri arasında şampiyon oldu. Esenler’i yüzde 61.3 ile Sultanbeyli izlerken, Sultangazi de yüzde 58.5 oy oranı ile üçüncülüğü elde etti. “Şahidimiz Eserler, Yola Devam Esenler” sloganıyla seçim çalışmalarını yürüten Göksu, Esenler’de 5 yıl içinde özellikle kamu binası altyapısını tamamlaması, çevre, sosyal ve kültürel etkinlikler ve kentsel dönüşüm gibi konularda yaptığı çalışmalarla Esenler halkının büyük sevgisini kazandı. Hemen her fırsatta "Esenler'de İstanbul rekorunu biz kıracağız" açıklaması yapan Göksu, yarışta birinci çıkarak bu öngörüsünde haklı çıktı.

YARISINA ULAŞAMADILAR

2004 ve 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti, Esenler’de rakiplerine büyük fark attı. Esenler’de oyların yüzde 62.7’sini alan AK Parti’nin
 en yakın takipçisi üç parti de (CHP: yüzde 15.1, SP: yüzde 7.0, MHP: yüzde 6.7) AK Parti’nin oy yüzdesinin yarısına bile ulaşamadı. Ancak dördüncü parti olan HDP’nin oyları ile AK Parti’nin oy yüzdesinin yarısına yetişmek mümkün oldu.

ESENLER’DE SEÇİM SONUÇLARI:

Parti                 Aldığı oy                   Yüzde
AK Parti         161.500                      62.7
CHP                38.936                        15.1
SP                   18.010                         7.0
MHP               17.316                         6.7
HDP               16.790                         6.5

ESENLER HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından gece saat 24.00’de, AK Parti Esenler İlçe Binası önünde toplanan seçmenlerine bir teşekkür konuşması yaptı. İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ile birlikte partililerin sevgi gösterileri arasında mikrofona gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “İlçe Başkanımızdan mahalle başkanlarımıza, sandık müşahitlerinden gençlik kolları başkanımıza kadar tüm teşkilat mensuplarımıza ve tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Biz hep, (Şahidimiz Eserler, Yola Devam Esenler) dedik. Bugün de görüyoruz ki, Esenler vefalıymış da… Esenler halkı, eserlerimize vefasını, ilçemizi İstanbul şampiyonu yaparak gösterdi. Sonsuz teşekkürler Esenler” dedi.

M. TEVFİK GÖKSU KİMDİR?

1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Her zaman aktif siyasetin içerisinde bulunan M. Tevfik Göksu, Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasi çalışmalarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasını sürekli devam ettiren Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı.

Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdüren Göksu'nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir. Göksu, hazırladığı birçok siyasal propaganda konseptinin yanı sıra sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve 1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketinde çalışmalarda bulundu. Aday adayı olmadığı halde 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi. Seçimi yüzde 47.5  gibi yüksek bir oy oranı ile kazanan Göksu, o tarihten beri bu görevini başarı ile sürdürüyordu. Göksu, ikinci seçimini de yüzde 62.7’lik rekor bir oyla kazandı. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.
 
  
Editör: TE Bilisim