Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının projelerini anlattığı toplantıların ikincisine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talibiz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının plan ve projelerini dinlemek amacıyla organize edilen toplantının bugünkü konuğu CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile ihracatçıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ihracatçı birlikleri başkanlarına seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattı. “İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talibiz” diye konuşan Kılıçdaroğlu, tüm kentin ortak olacağı bir kent kültürü yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

İstanbul'un merkez ve çeperleri olarak adeta iki parçaya bölündüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, ulaşım, deprem, kent yoksulluğu gibi problemlerin çözümüne odaklanacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “İstanbul'un modern anlamda bir meydanı bile yok. İnsanlar enerjilerini akıtacak alanlar bulamıyor. Kültür sanayi kavramı adına da hiçbir yatırım yapılmamış” dedi.

İstanbul'da iş adamları ile ortaklaşa çalışarak kentte atıl durumda bulunan pek çok tarihi yeri ve eseri turizme kazandırmayı planladıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da kültür sanat adına farklı turistik mekanlar yaratacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim