İstanbul'un 39 İlçesinde Durumlar Nasıl ?

Yerel Yönetim seçimleri ile genel seçimler arasında seçmenin tercihlerinde her zaman değişikliklerin olması mümkün.

İstanbul 39 ilçeden oluşuyor. 2014 yılında yapılan yerel yönetim seçim sonuçlarına göre Ak Parti 25 ilçede seçimleri alırken CHP ise 14 ilçede belediye başkanlığını kazanmıştı.

MHP Ak Parti ile iş birliği yapmazsa CHP bu ilçeleri kazanabilir

Küçükçekmece, Üsküdar ve Eyüp'de Ak Parti için seçim çantada keklik değil.

Diğer tarafta CHP içinde Büyükçekmece, Kartal ve Beylikdüzü çantada keklik olmayabilir.

Ak Parti muhtemelen İstanbul'da MHP ile ciddi bir iş birliği yapacak.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli zaten İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını ifade etmişti.

Bahçeli taktik icabı Ak Parti'ye İstanbul'da aday çıkarmyacağını ancak Manisa'da ,Mersin'de ,Adana'da benim adayıma destek vermezseniz ben her ne kadar İstanbul Büyükşehir'de aday çıkarmayacağız demişsem de henüz 39 ilçe için aday çıkaryacapımızı yada zayıf adaylar ile seçime gireceğiz demedim diyerek mesajını Ak Partiye açık bir şekilde veriyor.

Ak Parti ilçelerde oy almaz sadece İBB başkanlığını alırsa Mecliste yeterli çoğunluğu olmadığı takdirde topal ördek gibi olmaz mı ?

Devlet Bahçeli lisanı hal ile Ak Parti'ye sana İstanbul'u vereceğim ama sende bana Manisa, Adana ve Mersin' vereceksin diyor.

Bahçeli Ak Partili yetkililere takdir edersiniz ki zaten MHP li, başkanlar tarafından yönetilen üç şehri kaybetmememiz için bizim İstanbul'da verdiğimiz desteğin daha küçüğünü istiyoruz diyor.

Biz MHP olarak sizin çıktığınız şehir olan İstanbul'u veriyorsak siz de bir zahmet bize bu üç ilde destek verin demesi kadar normal bir şey olamaz.

Zaten şu an yapılan pazarlıkta bununla alakalı olduğunu az çok siyaseti bilen herkes bilir.

MHP'nin İstanbul'da zaten hiç bir Belediyesi yok. Ak Parti'ye destek olması çok kaybına olmayacak. Ama sahip olduğu 3 büyükşehir Belediyesini elinde tutması MHP için çok daha mühim.

Görünen o ki MHP Ak Parti ile bir şekilde anlaşacak.

CHP'nin işi zor HDP ile İşbirliği Yapmazsa mevcut Belediyelerini dahi kaybedecek yaparsada Ak Parti ve MHP terör destekçisi diyecek...

31 Mart 2019 yerel yönetim seçimlerine 5 ay gibi bir süre kaldı. Ama aday belirleme sürecine girdik. Siyasi partiler harıl harıl en iyi adayları seçmek için çaba sarf ettiklerini söylüyorlar. Hangi parti'nin en iyi adaylar ile seçime gireceğini çok yakında göreceğiz.

Ancak İstanbul Yerel Yönetim seçimleri ne Ak Parti nede CHP için bugün itibari ile çantada kelik değil.

Hangi Parti Belediye başkan adayları seçiminde iyi adaylar ve iyi meclis üyeleri belirlerse ve dersini iyi çalışırsa seçimde o kazançlı çıkacak.

İstanbul Times Tv Özel You Tube kanalı olarak İstanbul ve Ankara sokaklarının nabzını tuttuğumuz için Türkiye'nin iki mega kentinde 31 Mart 2018 seçimleri renkli geçecek gibi görünüyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim