3 Mayıs Pazartesi günü, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın da katılımında gerçekleşen söyleşide Yunus Söylet, öğrencilere hayata dair önemli ipuçları sundu.

Başarının, öncelikle güçlü bir benliğe sahip olmaktan geçtiğini ifade eden Yunus Söylet, “İlk önce kendinizi iyi tanımalısınız ki bu sayede yanlışlardan arınasınız. Zorlukları atlatıp yeni hedefler koyarak motive olabilmeli ve empati kurabilmelisiniz. Tüm bunların yanında ailenize karşı da dikkatli ve sabırlı olmalısınız. Aile hayatı sağlam ve düzgün olan birisini kolay kolay hiçbir şey yıkamaz.” dedi.

Sözlerine iş hayatına dair tavsiyelerle devam eden Yunus Söylet, başarının güvenilir, dürüst ve işin gerektirdiği donanıma sahip olmaktan geçtiğini vurguladı. Zaman yönetimi konusunun da altını çizen Söylet, bilişimin hızla geliştiği bir dönemde, zamanı boşa harcamadan doğru bilgiyi edinmek gerektiğini söyledi. Son olarak kendi kariyerini örnekleyen Söylet’in, “Planlamalarımı hiçbir zaman uzak bir hedefe kurmadım. Ancak zamanı geldiğinde doğru kullanabilmek için kendimi hazırladım. Doğru donanıma sahipseniz, görev mutlaka gelir sizi bulur.” sözleriyle söyleşi son buldu.

Söyleşi sonunda Yunus Söylet’e teşekkür plaketi ve çiçek takdiminde bulunan Başkan Aziz Yeniay, yaşanmışlıkları ve başarılarıyla bir rol model olan Yunus Söylet’in, gelecek nesillere örnek olmasını umut ettiğini belirtti.
Editör: TE Bilisim