İstanbul esnafının yeni başkanı Faik Yılmaz

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) 33. Olağan Genel Kurulu'nda odaların başkan ve yönetim kurulları İstanbul Birlik Başkanlığı için oy kullandılar.

Seçim sonucunda İSTESOB'un Yeni Başkanı Faik Yılmaz oldu. Faik Yılmaz genel kurulda yaptığı konuşmada, AVM'lerin esnafı yok etmeye başladığını belirterek, Türk toplumunun orta direği olan esnafın korunması gereğine dikkat çekti.

Genel kurulda kürsüye gelen CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam, esnafın korunup kollanmasıyla ilgili Anayasa maddesine dikkat çekti. Susam "Böyle bir Anayasa maddesi varken Başbakan çıkıyor, ' AVM'ler Pazar günü kapatılamaz aileler hem alışveriş yapıyor hem de eğleniyor' diye açıklama yapıyor. Başbakan bir bakıma suç işliyor" şeklinde konuştu.

Genel kurula 153 odanın başkan ve yöneticilerinden oluşan 1240 delege katıldı. Konuşmaların ardından esnaf temsilcileri sandıkta oy kullandılar. Böylece İstanbul esnafı pazar gününü seçim heyecanı ile geçirdiler.

Seçim sonucunda Başkanlığın en güçlü adayı olan Faik Yılmaz 793 oy alarak genel kurulun galibi oldu. Muhalif grup ise 290 oyda kaldı. Faik Yılmaz'ın listesinde; Mustafa Keskin, Mustafa Nuhoğlu, İsmail Keskin, Yaşar Hangün, Koray Öztürk, İsmail Taşkın, Mustafa Uzun, Şükrü Akyüz, Aziz Şentürk ve Mehmet Banzaroğlu yeraldılar.

Editör: TE Bilisim