Nisan 2018 itibarıyla Hükumet taşeron sistemini kaldırdı. Basın manşet atarak kamu, taşeronlarına kadro veriyor haberleri yaptı. İBB, İSPER adında bir şirket kurdu. Değişik birimlerde çalışan işçileri bu şirkete aldı. Ancak İSKİ de açma kapamacılar ve sayaç okuyucu işçiler yine birçok sorunla eskisi gibi karşı karşıya kaldı iş yükü de ikiye katlandı. Şube müdürlükleri her işi bu işçi kardeşlerimize yüklemeye başladı. Bu bağlamda aşağıda ki sorularımızın cevaplandırılması için başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz.

1. Bu işçiler hangi sözleşmeye göre çalışıyorlar?

2. Eleman sayısı 10 yıldır hemen hemen aynı olmasına, abone ve iş sayısındaki artışa rağmen personel alımı neden yapılmamaktadır?

3. İşin ne şartlarda yapılacağına dair teknik bir şartname var mıdır? Var ise işçilerin neden haberi yok?

4. Maaşlarda iyileştirme yapılacağı söylenmesine rağmen maaşlarda herhangi bir düzeltme neden yapılmadı.

5. 52 günlük tediye verilecek açıklamalarına rağmen hala neden verilmedi ?

6. Cumartesi günleri İSKİ ve İSPER de çalışma yok. Çalışanlar ise fazla mesai alıyor. Ancak açma kapamacılar ve sayaç okuyucular hala normal mesai gibi çalışıyorlar. Okuyucular yarım gün olmasına rağmen tam dosya okuyorlar. Bu konuda herhangi bir düzeltme yapmayı düşünüyor musunuz?

7. İSKİ'nin şube müdürlüklerinin her birinin yetkileri aynı mıdır? İşçilerin farklı şubelerde farklı şekilde çalışması doğru bir yöntem midir?

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB)Meclisi 2018 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Ümit Yurdakul, Erhan Aslaner ve Sait Coşkunoğlu’nun imzaları ile önerge meclis başkanlığına sunuldu ve oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Editör: TE Bilisim